Mann siktet for skyting i Svolvær avhørt av politiet

Etter flere mislykkede forsøk fikk politiet søndag avhørt mannen som er siktet for å ha skutt en annen mann på kaia i Svolvær i Nordland.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi har gjennomført det første innledende avhøret av siktede, og det gjør at politiet vet litt mer om bakgrunnen for hendelsen. Vi har også gjennomført innledende avhør av fornærmede. Vi har bedre oversikt, men har også fått flere opplysninger vi må sjekke ut, sier politiadvokat Marit O. Heggstad i Nordland politidistrikt til NTB.

Hun vil ikke gå nærmere inn på hva de to har sagt i avhørene og kan ikke bekrefte NRKs opplysninger om at et sjalusidrama var foranledningen til skytehendelsen.

– Jeg vil ikke gå så langt inn i detaljene på det som er sagt. Men som vi har sagt, er det bekreftet at det er en relasjon her, uten at jeg vil gå nærmere inn på den, sier Heggstad.

Leter etter våpen

Det var natt til lørdag at en mann i 50-årene skjøt med et etthåndsvåpen på kaia i Svolvær sentrum. En jevnaldrende mann ble truffet i beinet og havnet i vannet, men ble hentet opp og sendt til Gravdal sykehus.

Politiet har ennå ikke funnet våpenet som ble brukt, og holder fortsatt på med søk.

– Men vi har fått en opplysning om hvor våpenet befinner seg, sier Heggstad.

Lørdag meldte politiet at fornærmede ikke var livstruende skadd. Søndag sier Heggstad til Nordlys at legene har karakterisert skuddskaden som alvorlig.

– Han blir overført til UNN i Tromsø for videre behandling. Legen opplyser at han etter forholdene har det bra, sier Heggstad til avisen.

Vurderer varetekt

Den siktede mannen har tidligere vært i kontakt med politiet. Han ble pågrepet i sin egen leilighet etter en væpnet aksjon. Han ble siktet for grov kroppsskade og overtredelse av våpenloven, en siktelse politiet opprettholder inntil videre.

– Det kan bli grunnlag for å se dette annerledes, men per nå er det det som står, sier Heggstad.

Til Nordlys sier politiadvokaten at de vurderer å be om varetektsfengsling av siktede.

– Ja, det er aktuelt å be om varetekt. Det vil i så fall skje på mandag, sier Heggstad.

Personvernpolicy