Strid om undercover-vitne før giftdrap-rettssak i Kristiansand

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mandag må en kvinne tiltalt for å ha drept sin far og ekssamboer med gift, møte i retten. I forkant er det uklart om en undercover-agent kan vitne mot henne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den 42 år gamle sjubarnsmoren ble i september i fjor pågrepet og siktet for å ha drept sin 52 år gamle far i 2002 og sin 66 år gamle samboer i 2014. Graven til faren ble åpnet i desember i fjor ettersom mannen aldri ble obdusert.

Politiet mente den gang at dødsfallet var naturlig, men besluttet etter en ny obduksjon å tiltale kvinnen for drap også på faren.

Les også: Dobbeltdrapssak for retten i Kristiansand

I forbindelse med etterforskningen av saken klarte en kvinnelig politiagent å bli venn med kvinnen, og på denne måten fikk politiet ut opplysningene de trengte for å kunne sikte henne. Det skal være 150 sider utskrevet lydopptak, og agenten skal ha møtt tiltalte 50 ganger, ifølge NRK.

Rikskringkasteren har fått opplyst at et av de viktigste bevisene stammer fra denne agenten. Kvinnens advokat Olav Sylte mener imidlertid at opplysningene er innhentet på ulovlig vis.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter hvert har forsvareren redusert kravet til å gjelde deler av samtaler som fant sted mellom agenten og tiltalte i 2015 og 2016, men det er ifølge NRK fortsatt uavklart om agenten får vitne i saken.

Kvinnen har helt siden hun ble pågrepet, nektet straffskyld for de to drapene. Saken starter i Kristiansand tingrett mandag.