Meny

Bompengeaksjonist betaler boten på 25.000 kroner

Illustrasjonsfoto: Carina Johansen / NTB scanpix Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
Aksjonist Jan Ove Sikveland, som sammen med andre bompengedemonstranter tok seg inn i bystyremøtet i Stavanger, har godtatt boten han ble ilagt.

Mandag i forrige uke gikk om lag 50 bompengemotstandere inn i salen under bystyremøtet i Stavanger. Jan Ove Sikveland, som var en av demonstrantene, overtok talerstolen og ble stående til tross for at ordfører Christine Sagen Helgø (H) og vektere ba ham om å gå ned.

For opptrinnet ble Sikveland ilagt en bot på 25.000 kroner, som han lørdag bestemte seg for å godta, skriver Rogaland Avis.

– Bomsaken har druknet litt i alt oppstyret som har vært de to siste ukene. Etter en helhetsvurdering har jeg derfor valgt å vedta boten, sier Sikveland til avisen.

Saken blir dermed ikke sendt til Stavanger tingrett.

Sikveland understreker at det har vært to tøffe uker, men han har ikke tenkt å gi opp kampen mot bompenger. Han sier at han vil fortsette å kjempe mot bomringen og det han betegner som usosial pengeinnkrevning.

I etterkant av hendelsen i bystyresalen varslet ordfører Sagen Helgø en evaluering. Fredag konkluderte Stavanger kommune med at adgangen til selve bystyresalen vil bli begrenset, men at åpne møter vil være hovedregelen for framtidige møter.

(©NTB)

Populært