Meny

Livet er for kort til å bli sjenert av å si: Jeg elsker deg

To uker er gått siden Vera Micaelsen måtte melde tapt i kampen mot kreft. Fredag denne uken delte hun takknemlighet og råd for livet med Aftenposten juniors lesere. Foto: Vidar Ruud, NTB scanpix Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Takkenemlig for varmen fra vennene.

For snart to uker siden sovnet forfatter og programleder Vera Micaelsen inn etter å ha vært kreftsyk i fire år. Men før helgen publiserte hun en siste hilsen til sine lesere i Aftenposten Junior.

«Når dere leser dette, er jeg død.» åpner Michaelsen innlegget som deles på Facebook. Blant annet på siden til Foreningen Omsorg for døende. 

«Uansett er jeg takknemlig for livet jeg har levd, og ikke spesielt redd for å dø heller.»

Les også:  Vera Micaelsen er død

«Jeg prøver ofte å overbevise venner om at jeg er oppriktig takknemlig for å ha opplevd å bli alvorlig syk. For det har ikke bare vært fælt. Tvert imot er det en enorm gave å møte så mye varme, så mange klammer, så mye sterk kjærlighet, og det er ikke alle som er får en slik bekreftelse i sitt liv.»

Det er viktig for Micaelsen at de som leser teksten hennes forstår hvor stor gave livet er, og fortelle dem - de som er nærmest - hvor mye det betyr for dem. 

«Livet er nemlig for kort til å bli sjenert av å si: Jeg elsker deg."

Vera Micaelsen jobbet i NRK i 12 år og var blant annet programleder  for Holger Nielsens Metode, VeraVera og Go' elg. Hun har også skrevet flere barne- og ungdomsbøker. Hun debuterte med boka «Hyperpubertet».

Helse og livsstil
Populært