Meny

Mann pågrepet etter skyting på kaia i Svolvær

En mann i 50-årene utløste en væpnet politiaksjon etter at han skjøt med et etthåndsvåpen på kaia i Svolvær sentrum natt til lørdag. En person er såret.

Politiet fikk melding ved 2-tiden om at en mann avfyrte flere skudd ved Anker brygge i byen. En jevnaldrende mann ble truffet i beinet og havnet i vannet, men ble hentet opp og sendt til Gravdal sykehus. Hans tilstand er ikke kjent.

Politiet gikk til væpnet aksjon mot leilighet til mannen som skjøt. Han lot seg rolig pågripe. Krimteknikere skal undersøke åstedet og mannens leilighet.

Siktet

Mannen siktet for grov kroppsskade og overtredelse av våpenloven. Motivet for skytingen er foreløpig ukjent.

– Han er pågrepet og satt i arresten. Så er det jourhavende jurist som bestemmer hva som skjer videre, sier operasjonsleder Fred Leirvik i Nordland politidistrikt til NTB.

Publikum ble bedt om å holde seg inne ved 2-tiden natt til lørdag, uten at politiet spesifiserte hvorfor. De som befant seg i sentrum, ble nødt til å søke dekning i butikker og restauranter.

Holdt tilbake info

I mellomtiden kom politiet med få detaljer om hva som utløste den væpnede aksjonen.

– Det pågår en væpnet politiaksjon. Jeg kan ikke si mer, sa operasjonsleder Leirvik ved 2-tiden.

Ved 6-tiden forklarer han at politiet var tilbakeholdne med informasjon for å unngå panikk blant lokale beboere.

– I tillegg ønsket vi ikke å gi mistenkte muligheten til å lese opplysninger om aksjonen vår.

Den siktede mannen har tidligere vært i kontakt med politiet. Både han og den fornærmede er fra Svolvær, men det er uklart om de kjenner hverandre.

(©NTB)

Populært