Likestillingsministeren taus om abort

Likestillingsminister Linda Hofstad Helleland (H) vil ikke uttale seg om eller delta i abortdebatten som er satt i gang av regjeringspartiet hun representerer. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Likestillingsminister Linda Hofstad Helleland (H) vil ikke uttale seg om eller delta i abortdebatten som er satt i gang av regjeringspartiet hun representerer. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Likestillingsminister Linda Hofstad Helleland (H) vil ikke uttale seg om eller delta i abortdebatten som er satt i gang av regjeringen, skriver Adresseavisen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Avisen har denne uken stilt Helleland spørsmål om abort og bedt henne begrunne hvorfor hun ikke deltar i debatten.

– Statsråden ønsker ikke å kommentere saken. Hun har ingen ytterligere kommentarer, lyder svaret fra informasjonsavdelingen til Barne- og likestillingsdepartementet.

Aps helsepolitiske talskvinne Ingvild Kjerkol reagerer på at Helleland velger å holde seg unna den offentlige abortdebatten.

– Abortloven er en av de viktigste likestillingslovene vi har. Den sikrer norske kvinners rett til å bestemme over egen kropp, sier hun.

Statsminister Erna Solberg (H) har åpnet for å diskutere endringer i abortlovgivningen som en del av regjeringsforhandlingene med KrF. Partiet ønsker å fjerne paragraf 2c i abortloven, som åpner for senabort ved fare for at barnet har en alvorlig sykdom. Solberg har også åpnet for å endre loven om tvillingabort.

Personvernpolicy