Meny

Enighet om at drapstiltalt kvinne var psykotisk i gjerningsøyeblikket

Påtalemyndigheten vil legge ned påstand om tvungent psykisk helsevern for 22-åringen som tok livet av 84 år gamle Gudrun Myrvang Thomassen på Finnsnes i fjor.

Selve gjerningsbeskrivelsen i tiltalen skildrer sterke detaljer om drapshandlingen som skjedde om ettermiddagen 20. november i fjor.

Politiet rykket ut til en mulig trusselsituasjon, men den tiltalte kvinnen var borte da de kom fram. Tre og en halv time senere fant de kvinnen hjemme hos drapsofferet som var påført omfattende skader.

Det er satt av tre dager til rettssaken som starter i Senja tingrett på Finnsnes i Troms 19. november.

Den unge kvinnen ble etter pågripelsen undersøkt av rettspsykiatrisk sakkyndige som har konkludert med at hun var psykotisk da drapet ble begått. Av den grunn har påtalemyndigheten ikke fremmet krav om fengselsstraff, men at kvinnen overføres til tvungent helsevern, noe hun selv er enig i.

Kvinnens forsvarer, advokat Ulf E. Hansen sier til Nordlys at han ikke kan gå inn på enkeltheter i saken, men opplyser at kvinnen i dag fungerer greit og at hun vil forklares seg om det som skjedde på drapsdagen.

– Det jeg kan si om det, er at hun har vært syk og hatt en total realitetsbrist, sier Hansen.

– Vrangforestillingen hun har vært i, har hun for så vidt klart for seg og vil forklare seg om.

22-åringen har siden drapet vært innlagt på psykiatrisk sykehus.

Statsadvokat Hugo Henstein har kalt inn 15 vitner som skal forklare seg i saken. Han sier til avisen at det ikke er nødvendig for retten at den tiltalte selv forklarer seg, men at det er ønskelig at hun gjør det.

– Motivasjonen var psykoseutløst. Kjernen i psykose er gjerne vrangforestillinger, sier statsadvokaten.

(©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært