39 år gammel mann dømt til ti års fengsel for å ha drept ekskjæresten

Artikkelen fortsetter under annonsen

En 39 år gammel mann er dømt til ti års fengsel for drapet på en 23 år gammel kvinne i Eidsvoll i fjor. Retten betegner det som et «typisk sjalusidrap».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Drapet skjedde om kvelden 7. august i fjor i en bil i Feiring i Eidsvoll kommune. Ifølge tiltalen tok mannen kvelertak på 23 år gamle Roya Hashemi og stakk henne to ganger i halsen med kniv.

39-åringen har tilstått drapet.

– Vi har fått medhold i en del av argumentasjonen vår for straffereduksjon. Ti år er noe vi etter omstendighetene er glade for, opplyser mannens forsvarer Per Ove Marthinsen til Romerikes Blad , som først omtalte dommen.

Statsadvokat Trude Antonsen ba opprinnelig om elleve og et halvt års fengsel for mannen. Hun er ikke fornøyd med straffeutmålingen og vurderer å anke.

Heftig krangel

Drapsdømte og Hashemi har begge bakgrunn fra Iran. Våren 2017 innledet de et forhold, som ble avbrutt i juli samme år. De gjentok imidlertid kontakten med hverandre.

I forkant av drapet dukket 39-åringen opp på Toten statlige mottak i Oppland, hvor Rashemi bodde. De to dro sammen på en kjøretur til Sverige, og underveis hadde kvinnen kontakt med to andre menn.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette likte den drapsdømte mannen dårlig, og til slutt stoppet han bilen. Retten legger tiltaltes forklaring til grunn om at det deretter oppsto en heftig, verbal krangel mellom dem.

– Typisk sjalusidrap

Krangelen gikk deretter over til å bli en «fysisk krangel» og slåsskamp, ifølge dommen.

Retten legger til grunn at det var den fornærmede kvinnen som tok fram kniven, som hun senere ble påført to dødelige knivstikk med etter å ha blitt kvelt bevisstløs.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Tiltaltes motiv for å drepe Roya var utvilsomt at han mislikte at hun hadde kontakt og omgang med andre menn. Det er snakk om et typisk sjalusidrap, slår retten fast.

I løpet av slåsskampen ble også drapstiltalte påført et mindre knivstikk.

– Det er straffskjerpende at tiltalte, etter at Roya var kvelt bevisstløs, tildelte henne to dødelige knivstikk som hevn eller gjengjeldelse for den nokså ubetydelige skaden han selv ble påført, heter det i dommen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Strafferabatt

Tiltalte får en strafferabatt på ett år på grunn av at det «innledningsvis forelå en nødvergesituasjon for tiltalte etter at Roya tok fram kniven.» For øvrig får han en strafferabatt på 1,5 år fordi han hele tiden har tilstått drapet.

Straffen er satt til ti år i fengsel. I tillegg må 39-åringen betale 208.000 kroner til hver av foreldrene til Roya Hashemi.