Meny

Gråtkvalt mor i retten: – Jeg er helt knust

MOR: Moren til den avdøde 31-åringen forklarte seg om sin sønn og hvordan drapet har påvirket familien. Foto: Steffen Zachariassen / ABC Nyheter
Tirsdag vitnet moren til den 31 år gamle mannen som ble drept i Asker i fjor.

ASKER OG BÆRUM TINGRETT (ABC Nyheter): Søndag kveld 22. januar i fjor ble en 31 år gammel mann drept i sin egen leilighet på Vettre i Asker.

Mannen døde av slag med en vektstang mot hode og nakke.

– Det er veldig vanskelig å forklare. Jeg finner ingen ord. Det er masse følelser jeg har inne i meg som det er vanskelig å forklare. Jeg er helt knust, forklarte avdødes 57 år gamle mor i retten tirsdag.

Drapsofferets mor var tilstede i retten med sin bistandsadvokat Hans Olav Byttingsvik da retten ble satt. Hun var sterkt preget under opplesningen av tiltalen.

Da hun inntok vitneboksen tok hun til tårene ved flere anledninger. Flere av de tiltalte så ned i bordet mens hun forklarte seg.

– De som er foreldre forstår kanskje hvordan jeg har det, fortsatte hun.

Les også: Politiet frykter bråk - slår jernring rundt MC-rettssak

Tatoverte «mor»

Under sitt innledningsforedrag brukte aktor Carl Fredrik Fari tid til å gjennomgå avdødes bakgrunn, en bakgrunn som de siste årene hadde vært preget av rus.

31-åringen hadde kort tid før dødsfallet blitt kastet ut av MC-klubben Rock Machine. Nå er to tidligere medlemmer av klubben, to menn på 29 og 34 år, tiltalt for å stå bak drapet.

Aktor Carl Fredrik Fari i samtale med 34-åringens forsvarer. Foto: Steffen Zachariassen / ABC Nyheter

Fem andre er tiltalt for å ha motarbeidet etterforskningen ved å fjerne spor ved å kjøre de to til Jessheim etter drapet og gi dem klær slik at de kunne kaste det blodige tøyet de hadde på seg. Det ble også vasket blod fra bilen, ifølge tiltalen.

– Sønnen min er sønnen min, uansett hva. For meg var han en snill gutt. Han var blid, tullete og elsket meg. Vi var nære. Da han var 14 eller 15 år tatoverte han «mor» på halsen sin.

Les også: MC-leder (48) påført kraniebrudd under slagsmål

– Han fortalte meg alt

Påtalemyndigheten mener avdøde lå i en konflikt med MC-klubben etter en krangel om 2.000 euro i et såkalt utmeldingsgebyr

– Han var ikke den type som faller i krangel med andre. Jeg har aldri hørt at han var tilknyttet en klubb eller noe. Han fortalte meg alt, men aldri om denne gjengen, sa hun.

– Du kjente ikke til klubben?, spurte aktor.

– Nei, aldri.

Inngangsdøren til leiligheten der 31-åringen bodde ble knust. Foto: Politiet

Moren fortalte at sønnen, etter å ha mistet sin far for fem-seks år siden, hadde begynt å bli hissig.

– Det var bare småting. Han ble veldig sint når det var noe han ikke likte. Han ble verbalt hissig, ikke mot meg, men generelt, sa hun.

Les også: Asker-drapet: – En konflikt som eskalerte

Kjærlig forhold

Hun forklarte videre at hun hadde et kjærlig og godt forhold til sønnen.

– Han elsket meg og fortalte at han ikke klarte seg uten meg. Han var veldig oppmerksom på bursdag og morsdag, sa hun.

Etter at sønnen ble funnet drept har hun ofte besøkt graven i Asker.

– I begynnelsen var jeg ved graven hver dag. Nå er jeg der et par ganger i uka. Han fortalte familien at han ønsket å ha barn, sa hun gråtkvalt.

Populært