Barnevernsinstitusjon betalte narkogjeld for beboer

Et ungdomshjem i Bærum betalte 9.500 kroner til en narkotikaselger på vegne av en beboer som fryktet konsekvensene av gjeldssituasjonen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den kvinnelige beboeren i Jong ungdomshjem fryktet uønskede reaksjoner fra selgeren og opplevde situasjonen som uhåndterlig, skriver Dagbladet.

23. februar leverte en ansatt ved ungdomshjemmet en konvolutt med pengene til selgeren. 16. april kom det et anonymt varsel om saken fra en ansatt ved hjemmet. Leder Line Andersen ved ungdomshjemmet bestrider ikke hendelsesforløpet som er beskrevet i varselet, men sier det ble gjort grundige vurderinger før institusjonen valgte å betale gjelden.

Også i 2013 ble det varslet om narkoutbetalinger utført av Jong ungdomshjem. Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir) reagerer på praksisen.

– Staten skal ikke betale narkogjeld. Bufdir er gjort kjent med at en institusjon har lånt ut penger til en ungdom for nedbetaling av rusgjeld i vinter, og at dette også ble gjort på samme institusjon for sju år siden, sier divisjonsdirektør for tjenester i Bufdir, Kjetil A. Ostling.

Ostling tilføyer at direktoratet har sendt ut et klart styringssignal om at Bufetats institusjoner ikke skal betale narkotikagjeld på vegne av ungdommer.