Sju menn for retten, tiltalt for skudd på Lambertseter

<p>Sju menn møter tirsdag i Oslo tingrett der de står tiltalt for tiltalt å ha avfyrt flere skudd mot Lambertseter fritidsklubb i Oslo i mars i år. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix</p><p></p>
Sju menn møter tirsdag i Oslo tingrett der de står tiltalt for tiltalt å ha avfyrt flere skudd mot Lambertseter fritidsklubb i Oslo i mars i år. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sju menn møter tirsdag i Oslo tingrett der de står tiltalt for å ha avfyrt flere skudd mot Lambertseter fritidsklubb i Oslo i mars i år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge tiltalen traff minst seks skudd veggen på en boligblokk, og to skudd gikk gjennom hvert sitt vindu på fritidsklubben. Alle er tiltalt for grov ulovlig bevæpning med skytevåpen på offentlig sted. Det er satt av elleve dager til saken som omfatter ni tiltalepunkter.

Skytingen fant sted natt til søndag 12. mars. Politiet tror det er snakk om et oppgjør i et kriminelt miljø.

– Skyteepisodene springer ut av en personkonflikt mellom ledende skikkelser i et kriminelt miljø. Alle de sju er tiltalt for å ha deltatt eller medvirket i skytingen på Lambertseter, sa politiadvokat Sturla Henriksbø i Oslo politidistrikt til NTB i juli da tiltalen ble tatt ut.

Politiets påtaleansvarlige sier at skytingen skjedde i et boligområde, og at flere kuler traff nærliggende blokker, samt en fritidsklubb.

– De konkrete omstendighetene i saken, antallet og typen våpen som ble benyttet og at skytingen fant sted i et tettbefolket boligområde, vil være straffeskjerpende, sa Henriksbø.

Politiet håper at tiltalen sender et signal til kriminelle i Oslo.

– Vi håper dette sender et signal til andre kriminelle miljøer om at politiet ikke tar lett på bevæpning og bruk av skytevåpen i det offentlige rom, og at slike handlinger vil bli møtt med umiddelbare og følbare konsekvenser, påpekte politiadvokaten.

Våpnene som er nevnt i tiltalen omfatter pumpehagle, rifle, maskinpistol, revolver og pistol.

En av de sju, en 33-åring, er i tillegg tiltalt for vold og trusler mot en politibetjent og for å ha kjørt en Mercedes påvirket av klonazepam og cannabis.

Videre er en 36-åring tiltalt for å ha avfyrt to skudd med en revolver fra en annen Mercedes på Bjørndal i Oslo samme helg.

Personvernpolicy