Biler trolig antent på lagringstomt i Oslo

Det har i løpet av natten vært branner og hærverk i biler på Rommen i Oslo.
Det har i løpet av natten vært branner og hærverk i biler på Rommen i Oslo. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet leter etter mulige gjerningsmenn etter at tre personbiler og en lastebil brant opp på bilkirkegård på Rommen i Oslo søndag morgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politi og brannvesen fikk klokka 7.46 først melding om at en brakkerigg på eiendommen brant og rykket ut med tallrike mannskaper. Da nødetatene ankom tomta på Rommen i Groruddalen i Oslo så de det var flere biler og en lastebil som brant.

– Det var tre uregistrerte biler og en lastebil som brant. Ting tyder på at de er antent. Bilene står med litt avstand fra hverandre og det er ikke naturlig at de skulle ta fyr gjennom spredning, sier operasjonsleder Christian Krohn Engeseth i Oslo politidistrikt til NTB.

Et vitne som befant seg inne i brakkeriggen skal ha hørt stemmer og latter på utsiden like før brannene ble oppdaget. Flere andre biler på tomta skal også ha blitt utsatt for skadeverk.

– Eiendommen skal fungere som en slags bilkirkegård eller lagringsplass for gamle biler, sier operasjonslederen.

Det var mye uro i Oslo sentrum natt til søndag, blant annet med flere slåsskamper. Politiet har imidlertid ingen holdepunkter for å sette disse hendelsene i sammenheng med brannene på Rommen.