Bygård totalskadd i kraftig ulmebrann i Fredrikstad

En kinarestaurant står i full fyr i Nygaardsgata i Fredrikstad, og flere er evakuert. Det er uvisst om det er folk igjen i bygningen. Foto: Politiet / NTB scanpix
En kinarestaurant står i full fyr i Nygaardsgata i Fredrikstad, og flere er evakuert. Det er uvisst om det er folk igjen i bygningen. Foto: Politiet / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Brannvesenet har kontroll over brannen i bygården i Fredrikstad og driver med etterslukking. Bygningen ble totalskadd.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det meste av arbeidet er gjort og mannskapet har kontroll, sier operasjonsleder Tom Sandberg i Øst politidistrikt til NTB i 19-tiden lørdag.

Brannvesenet ble varslet i 14-tiden om brannen i den fire etasjer høye murbygningen i sentrum av Østfold-byen. Det var først en ulmebrann som førte til stor røykutvikling.

Sandberg kan ikke si noe om hvor i bygningen brannen startet.Det var voldsom røykutvikling fra den fire etasjer høye murbygningen i sentrum av Østfold-byen. I første etasje ligger kinarestauranten Mekong. Flammene sto gjennom taket i flere timer, og bygget anses som totalskadd.

Operasjonsleder Tom Sandberg i Øst politidistrikt opplyser at brannen nå regnes som en ulmebrann, og at brannvesenet begynner å få kontroll over ilden. Samtidig legger han til at brannen kan blusse opp igjen.

Politiet melder på Twitter at gaten forblir sperret, da det er fare for ras fra bygården. Kommunens krisestab ordner husly for de evakuerte.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

De som bor i gården eller savner noen som er bosatt i bygget, er bedt om å samles på Quality Hotel, hvor det opprettes en base for de involverte.

Kontroll over alle beboere

Innsatsleder Rolf Listrøm bekrefter overfor Fredriksstad Blad at alle beboere som har adresse i gården er gjort rede for. Det er registrert ti beboere på adressen.

Sandberg sier at brannmannskapet har gått nøye gjennom bygningen, og ikke funnet noen.

Alle nødetater har arbeidet på stedet siden brannvesenet fikk beskjed om ilden klokka 13.42 lørdag.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Et stort røykteppe spredte seg raskt over sentrum og nordover mot kjøpesenteret Torvbyen. Politiet sperret av området rundt, i tillegg til Fredrikstadbrua grunnet røykutviklingen.

Politiet oppfordrer fremdeles publikum til å holde seg innendørs med dører og vinduer lukket.

Totalskadd

Flere biler som sto parkert langs veggen på det brennende bygget fikk skader av løse takstein som falt ned.

Hele loftsetasjen var overtent, og bare det forkullede reisverket står igjen. Fra Torvbyen ble det meldt at de var nødt til å stenge kjøpesenteret på grunn av røykutviklingen.

Grunnet mye folk på lørdagshandel, hadde politiet en god del å gjøre med å sperre av området.