Skuespiller pågrepet i alvorlig narkotikasak

Artikkelen fortsetter under annonsen

En mannlig skuespiller i 20-årene er pågrepet i en alvorlig narkotikasak. Politiet knytter ham til et beslag på mange kilo kokain.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi kan bekrefte at en mann i 20-årene torsdag vil bli fremstilt for varetektsfengsling i forbindelse med et beslag av en betydelig mengde narkotika, sier politiadvokat Andreas Meeg-Bentzen i Oslo politidistrikt til TV 2.

Beslaget ble gjort kort tid forut for pågripelsen som skjedde tirsdag formiddag. Det skal dreie seg om et tosifret antall kilo kokain.

Skuespilleren ble pågrepet i det politiet omtaler som en «planlagt aksjon». Mannen er siktet for medvirkning til oppbevaring av en betydelig mengde narkotika. Ytterligere én person er siktet i samme sak.

Etter tirsdagens pågripelse ransaket politiet skuespillerens bolig som ligger i Oslo. Det er ikke kjent hvilke eventuelle funn som ble gjort i boligen.

Den siktede mannen forsvares av Petter Bonde.

– Min klient erkjenner ikke straffskyld, sier advokaten.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Så sent som i august i år møtte skuespilleren i Oslo tingrett og forklarte seg om grov vold, samt vold og trusler mot politifolk og arrestforsvarere.

Retten frifant ham for grov vold, men han ble dømt til ett år og én måneds fengsel, blant annet for en episode der han på fengselscellen var utagerende og sparket en arrestforvarer og spyttet en annen i ansiktet.

Årsaken til at skuespilleren satt i fengsel i utgangspunktet, var at han i 2013 ble utpekt som hjernen i den såkalte «sexfelle-saken», der han fysisk mishandlet, truet og presset minst sju menn for penger etter å ha lokket dem med sex med unge kvinner.

Fordi han samarbeidet med politiet og dessuten var mindreårig da volden ble begått, ble han dømt til 373 timer samfunnsstraff. Før dette hadde han sittet halvannen måned i varetekt.