Mann pågrepet etter biljakt på E18 – passasjer skadd

Artikkelen fortsetter under annonsen

En mann (25) fikk moderate skader da en personbil kjørte av veien etter en biljakt på E18 i Sande i Vestfold natt til torsdag. Føreren av bilen ble pågrepet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den skadde er innlagt på Ullevål sykehus med moderate skader etter ulykken, som skjedde ved E18-avkjøringen til Sande Nord i retning Drammen onsdag kveld. Mannen er 25 år, melder Oslo universitetssykehus på sine nettsider.

Sjåføren av bilen er til behandling på Drammen sykehus for mulig bruddskade i håndledd. Begge er kjenninger av politiet.

– Klokken 23.40 kjører en sivil UP-bil på E18 i retning Drammen. De blir forbikjørt i høy hastighet og starter derfor en hastighetsmåling. Etter hvert prøver de å stanse bilen, men det ønsker ikke føreren av bilen. I stedet øker sjåføren hastigheten betraktelig, sier operasjonsleder Christian Gulli i Sørøst politidistrikt til NTB.

– Hoppet 30 meter

Bilen kjører av ved avkjøringen til Sande Nord. På grunn av høy hastighet kjører bilen over rundkjøringen, over en trafikkmaskin og lander i skråningen mot jernbanelinjene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Fører løp fra stedet, men ble pågrepet etter kort tid, sier Gulli til VG.

Luftambulansen ble tilkalt på stedet, og den skadde passasjeren ble fløyet til sykehus.

Drammens Tidendes fotograf på stedet anslår at bilen hoppet opp mot 30 meter. Gulli sier han ikke kjenner til detaljene.

Politiet stanset innledningsvis trafikken på Vestfoldbanen siden politiet jobbet rett ved jernbaneskinnene. Banen er åpen for trafikk igjen på ett av sporene og togene går rolig forbi, opplyser operasjonslederen

110 km/t

Føreren av bilen hadde ifølge politiet «en meget høy hastighet», uten at de ønsker å gå i detalj hva hastigheten var. UP-bilen har også video av hendelsen. Fartsgrensen i området er 110 kilometer i timen.

Teknikere fra politiet er på stedet for å gjøre undersøkelser. Statens vegvesens ulykkesanalysegruppe er også på stedet.

Spesialenheten for politisaker er rutinemessig varslet.