Mann torturert i skrittet med etsende væske, kniv og saks

En kvinne og en mann er i Kristiansand tingrett dømt lange fengselsstraffer for å ha torturert en 22 år gammel mann med etsende væske, kniv og saks.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den domfelte kvinnen er 34 år gammel og mannen er 29, skriver Fædrelandsvennen. Alle tre skal ifølge avisen være en del av et rusmiljø.

Kvinnen er dømt til tre og et halvt års fengsel, mens mannen er dømt til fire år og fem måneder. I tillegg må de betale 100.000 kroner i erstatning til den fornærmede.

I retten erkjente mannen straffskyld, mens kvinnen nektet for volden. Begge anker dommen.

– Vi mener straffeutmålingen er gjort på feil grunnlag. Vi mener det ikke foreligger betydelig skade, sier mannens forsvarer Per Ragnar Holter-Andersen til Fædrelandsvennen.

Kvinnens forsvarer Nils Anders Grønås sier at dommen vil bli anket i sin helhet.

Under torturen ble det helt salmiakk i buksa på mannen, som satt fastbundet til en stol. I tillegg ble han skåret med en brødkniv og mishandlet med en saks i skrittet. I dommen kan det leses at dette ble gjort på en slik måte at «smerten skulle vare lengst mulig».

Da stolen den fornærmede satt på etter hvert veltet ble han sparket og slått av den 29 år gamle mannen.

Etter voldsepisoden lå mannen til sammen to og en halv måned på sykehus, der han måtte sys i underlivet. Etseskadene fra salmiakken ble vurdert til 2. grads forbrenning.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden