Mildt vær med vind og regn i vente vestpå

Orkanen Oscar nærmer seg, men når den treffer kysten har det mye av piffen gått ut av lavtrykket. Men regn blir det, særlig på Vestlandet. Her fra Bergen.
Orkanen Oscar nærmer seg, men når den treffer kysten har det mye av piffen gått ut av lavtrykket. Men regn blir det, særlig på Vestlandet. Her fra Bergen. Foto: Emil Weatherhead Breistein / NTB scanpix

Orkan Oscar nærmer seg våre breddegrader, men når den treffer kysten, har det meste av piffen gått ut av lavtrykket. Men regn blir det, særlig på Vestlandet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Temperaturen i landsdelen blir 10–15 plussgrader, mens Oslo og Østlandet får rundt 10–12 plussgrader til helgen. Midt-Norge ligger også ganske godt an med temperaturer rundt 10 grader. Hele landet har mildvær i vente takket være orkanen. Værtypen vil holde seg ut i neste uke.

– Sør-Norge får lavtrykksaktivitet både på torsdag og fredag, men ikke særlig store mengder. Generelt i perioden torsdag og fredag er det ganske svake lavtrykk det er snakk om, uten store nedbørsmengder. Enkelte områder sør på Vestlandet kan få 20 millimeter nedbør torsdag og fredag. Det er ganske normalt, sier statsmeteorolog Geir Ottar Fagerlid i Meteorologisk institutt til NTB.

Oscar kommer inn i Norskehavet i helgen med en sørlig luftstrøm.

– Det blir mildt i hele Nord-Norge, men også nedbør, både der og på Vestlandet og Østlandet, sier statsmeteorologen.

Sjekk hvordan været blir fremover der du er

En del vind

Orkanen har mistet mesteparten av energien sin på vei mot Vestlandet, men den tar med seg en del vind og nedbør i kyststrøkene fra Lindesnes til Nordkapp.

– Det blir nok sterk kuling på større deler av kysten i løpet av lørdag og søndag. Det er ikke uvanlig at det kommer tropiske stormer og orkaner opp til våre breddegrader. Foreløpig er det ganske rolig, sier Fagerlid.

Torsdag og fredag blir det brukbart vær i Nord-Norge. Spesielt fredag blir en dag med fralandsvind og ganske fint vær.

Bakgrunn: Heftig uvær med mye nedbør nærmer seg norskekysten

Fortsatt snøfritt

De som står klare med skiene, må smøre seg med tålmodighet. Det blir nemlig ikke noe snøvær med det første.

– Det kan fortsatt komme litt snø fram til helgen, men med Oscar er det ventet mildere luftmasser. Det blir en bred sone der vi får ganske kraftig sønnavind. Lufta kommer fra Sør-Europa. Dette gjelder hele Skandinavia, og det ser ut til å fortsette ut i neste uke, kan statsmeteorologen fortelle.

Til helgen er det størst sjanse for sol Østafjells, men det blir en del skyer også her.

– Det er ingen stor vinner blant landsdelene når det gjelder været. Alle har sine pluss og minus. Det blir mildt, men det blir en del høye skyer. Det er prisen å betale.

Fagerlid betegner situasjonen som normalt for årstiden, med vekslende vær.

Aktuelt: Tidligste snøfall på seks år i Oslo

Personvernpolicy