Meny

Nordisk råds filmpris til islandske «Kona fer í stríd»

Islandske Benedikt Erlingsson fikk Nordisk råds filmpris 2018 for filmen «Kona fer í stríd» under prisgallaen i Operaen i Oslo tirsdag kveld. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Den islandske filmen «Kona fer í stríd» ble tirsdag tildelt Nordisk råds filmpris 2018.

Filmen, som på norsk har fått tittelen «Kvinne på krigsstien», er laget av Benedikt Erlingsson, som står for både manus og regi. Han har også produsert filmen. Erlingsson deler prisen med medmanusforfatter Ólafur Egill Egilsson og produsentene Marianne Slot og Carine Leblanc.

Prisen ble overrakt av skuespiller Jakob Oftebro under prisutdelingen i Operaen i Oslo. Både statsminister Erna Solberg (H), kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit er til stede under kveldens prisutdeling.

Nordisk råds filmpris er på 350.000 danske kroner, tilsvarende om lag 450.000 norske kroner, og gis hvert år til en film som utmerker seg ved sin høye kunstneriske kvalitet og sterke forankring i den nordiske kulturen.

Den norske filmen «Thelma», regissert av Joachim Trier, var nominert, men vant altså ikke. Hans forrige film «Louder Than Bombs» vant for øvrig prisen i 2016.

Den internasjonale juryen består i år av Per Juul Carlsen (Danmark), Jaana Puskala (Finland), Emma Gray Munthe (Sverige), Silja Hauksdóttir (Island) og Inger Merete Hobbelstad (Norge).

Populært