Søker etter antatt omkommet mann i Finnmark

Leteaksjonen etter mannen i 20-årene som ble skylt på havet ved Rolvsøya i Måsøy kommune i Finnmark, er avsluttet. Politiet antar at mannen har omkommet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er liten sannsynlighet for at han har overlevd. Det har gått lang tid, sier operasjonsleder Svein Erik Jacobsen i Finnmark politidistrikt til NRK.

Mannen er av utenlandsk opprinnelse og har bodd på Rolvsøya i flere år sammen med familien. Familien er tatt hånd om av det kommunale kriseteamet.

– Mannen sto på land sammen med broren da han ble tatt av en bølge og skylt på havet. Vitner sier at det kom store dønninger inn over bergene rett før hendelsen skjedde, sier Jacobsen til TV 2.

Politiet ble varslet om ulykken i 13.30-tiden tirsdag. Store ressurser ble satt inn i søket. Et Sea King redningshelikopter, to redningsskøyter, dykkere og politi var involvert. I havet fant politiet en ytterjakke som antas å tilhøre mannen.

– Sea King-helikopteret er ikke på stedet lenger. Nå begynner det å blåse opp, og det blir ganske dårlig vær, så vi må avslutte for i dag, sa operasjonslederen tirsdag kveld.

I løpet av natt til onsdag vil det bli lagt en plan for onsdagens leting.

– Vi skal sende flere fra Røde Kors som skal fortsette søket sammen med resten av redningsmannskapene når været blir bedre og det begynner å lysne, sier Jacobsen.

Operasjonslederen opplyser at de har brukt varmesøkende kamera i redningsaksjonen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden