Meny

Alvorlige brudd på droneforbudet under Trident Juncture

De siste dagene har det vært flere brudd på droneforbudet som er innført i forbindelse med NATO-øvelsen som pågår. Illustrasjonsfoto. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

De siste dagene har det vært flere brudd på flyforbudet som er innført i forbindelse med NATO-øvelsen Trident Juncture, opplyser politiet.

Både ved Røros og Værnes flyplasser er det observert droner, noe som blant annet har hindret Forsvarets beredskapshelikopter i å ta av.

– Vi ser svært alvorlig på at det flere ganger er brukt droner i forbudsområdet. Det er forbudt og kan føre til alvorlige konsekvenser for lovlig lufttrafikk, sier beredskapsdirektør Knut Smedsrud i Politidirektoratet.

Han legger til at straffen for brudd på flyforbudssoner er bøter og i ytterste fall fengsel. Et eksempel er en dronepilot som fløy for nær en flyplass og fikk 20.000 kroner i bot og inndragning av utstyret.

Les også: Stoltenberg forsvarer NATOs «show»

Under øvelsen Trident Juncture er det stor aktivitet i luftrommet med cirka 150 fly og flere enn 60 helikoptre. Det er også stor aktivitet i luften på steder hvor det vanligvis ikke flys så mye. Alle som flyr droner, skal holde seg orientert om hvor det ikke er tillatt å fly.

Les også: NATO-admiral om Trident Juncture: – Det vil bli utfordringer

Populært