Rettspsykiater skal vurdere Makaveli Lindéns tilregnelighet

Advokat Øystein Storrvik var tirsdag morgen på vei inn for snakke med sin klient, drapssiktede Makaveli Lindén, i Dijon i Frankrike. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Advokat Øystein Storrvik var tirsdag morgen på vei inn for snakke med sin klient, drapssiktede Makaveli Lindén, i Dijon i Frankrike. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Spesialist i psykiatri Synne Sørheim skal begynne vurderingen av drapssiktede Makaveli Lindéns tilregnelighet under avhørene i Dijon tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den svenske 20-åringen som er siktet for drapet på Majorstuen for en uke siden, skal avhøres av en fransk forhørsdommer. Til stede i rettssalen er flere personer fra norsk politi, psykiater og Lindéns franske og norske advokater.

– Spesialist i psykiatri Synne Sørheim skal være her for å observere siktede, for å vurdere både hans tilregnelighet og psykiske helse, sier politiadvokat Christian Hatlo i Oslo politidistrikt til NTB.

Forsvareren møtte Lindén

Lindéns norske advokat Øystein Storrvik var klokken 9 på vei inn for å snakke med 20-åringen i forkant av avhøret. Det skal altså gjennomføres av en fransk forhørsdommer, etter innspill fra norsk politi og forsvareren.

Oslo politidistrikt er på plass med to politiadvokater, tolk og psykiater Synne Sørheim. Også advokat Storrvik har bistand fra en kollega.

– Vi har fått all den tiden vi trenger før avhørene begynner, sier Storrvik til NTB.

Han vil ikke si hva slags rapporter han har fått om siktedes helsetilstand, eller om han er villig til å snakke.

Fransk politi har tidligere sagt at Lindén har vært lite villig til å si noe.

Taus om psykisk helse

Heller ikke politiadvokat Hatlo vil gå inn i forhold knyttet til Lindéns psykiske helse. Hatlo vet heller ikke om den drapssiktede svensken er villig til å forklare seg for den franske domstolen.

– Det viktigste som skal skje i dag, er å prøve å få brakt klarhet i hvordan siktede stiller seg til anklagene. Vi skal selvsagt være til stede under avhørene og har anledning til å komme med innspill underveis, sier Hatlo.

Avhøret skal foregå på fransk, hvilket innebærer at alt som blir sagt rettssalen blir oversatt av en tolk.

– Det betyr at dette kan ta noe tid. I utgangspunktet skal vi være ferdige i løpet av dagen, sier politiadvokaten til NTB.

Hatlo og hans kolleger satt mandag kveld i flere timer lange samtaler med forhørsdommeren, som i tillegg har fått oversendt mye skriftlig materiale som skal danne grunnlag for avhørene.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden