To menn knivstukket i Oslo

Artikkelen fortsetter under annonsen

To menn ble knivstukket og en gutt ble ranet med kniv på Grønland og Tøyen i Oslo lørdag. Politiet tror det er sammenheng mellom sakene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lørdag ettermiddag rundt klokken 17.30 ble to menn i begynnelsen av 20-årene knivstukket i Smalgangen på Grønland i Oslo. Drøye to timer senere ble en gutt i midten av tenårene ranet med kniv på Tøyen av en gjeng på åtte personer. Ranerne skal ha fått med seg mobiltelefoner.

– Vi er ikke kommet i kontakt med de åtte. Det tyder på at det kan være de samme som var med på knivstikkingen i Smalgangen tidligere i kveld, sa operasjonsleder Tor Grøttum i Oslo politidistrikt til VG.

De to på Grønland er sendt til Oslo universitetssykehus Ullevål sykehus for kontroll. De skal ikke være alvorlig skadd. Politiet har pågrepet en mann i begynnelsen av 20-årene i forbindelse med knivstikkingen.

Knivstikkingen fant sted under brua ved nedgangen til T-banestasjonen på Grønland i Oslo, og politiet er interessert i å komme i kontakt med vitner til hendelsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Drøye to timer senere opplyste politiet om knivranet på Tøyen T-banestasjon. Flere politipatruljer har søkt etter de åtte, men ingen er pågrepet.

Politiet har også vært i aksjon etter en episode på Hellerud etter at en person viste fram en pistol på T-banen. Det skal ha vært ytterligere to sammen med vedkommende, men politiet har foreløpig ikke klart å spore opp disse.