Meny

Fire fengslet for bortføring i Bergen

Innsatsleder Gisle Antun ved avsperringa i Nipedalen ved Kanadaskogen der politiet jaktet på gjerningsmennene som bortførte en mann. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Fire menn som er pågrepet for bortføring av en mann i Bergen natt til fredag, er varetektsfengslet i fire uker.

De fire er alle i 20-årene og er varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud, hvor to uker er i fullstendig isolasjon, skriver Bergensavisen.

De er siktet for frihetsberøvelse eller medvirkning til dette.

Den eldste, en 25 år gammel mann, er kjent av politiet fra før fra mindre alvorlige forhold. De tre andre siktede er menn på henholdsvis 21, 22 og 24 år. De to yngste bor på samme adresse i Bergen og har begge flere forhold på rullebladet, hovedsakelig for heleri og tyveri, ifølge avisen.

– Frihetsberøvelsen er gjennomført ved bruk av vold og ved at fornærmede skal ha blitt tatt inn i en bil og holdt mot sin vilje, uttaler Vest politidistrikt i en pressemelding.

Politiet sier bevisene så langt tyder på at det var en relasjon mellom fornærmede og de siktede, og at han dermed ikke var et tilfeldig offer.

Politiet vil ellers ikke gå ut med detaljer om saken.

En større politiaksjon ble gjennomført i Bergen etter at den 39 år gamle mannen ble bortført i sentrum natt til fredag. Politiet ble kontaktet av en beboer som hadde overhørt krangling ute på gaten. Kort tid etter at politiet fikk beskjed om bråket, skal mannen ha blitt bortført i en bil.

Ved 6-tiden fredag morgen ringte en bussjåfør til politiet og fortalte om en mann som ville inn på bussen. Mannen var uten sko og var bundet på hendene. Dette var mannen som var blitt bortført. Han var preget av hendelsen, men ikke alvorlig fysisk skadd.

Les også:  To personer knivstukket i Oslo

Populært