Dette skjer i dag

Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Dette er blant de ventede hendelsene lørdag 27. oktober.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fem KrF-fylkeslag holder ekstraordinært årsmøte

KrFs fylkeslag i Nordland, Trøndelag, Sogn og Fjordane, Hordaland og Møre og Romsdal holder ekstraordinære årsmøter for å sitt syn på regjeringsspørsmålet og velger delegater til det ekstraordinære KrF-landsmøtet 2. november.

Fylkesårsmøtet i Agder fredag kveld valgte fire røde, ni blå og fem delegater for å forbli i opposisjon. Av de fem siste har fire samarbeid med høyresiden som sitt foretrukne alternativ.

Syria-toppmøte i Istanbul

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan er vert for et toppmøte om Syria. Russlands, Tysklands og Frankrikes statsledere deltar.

Erdogan og Putin ble i september enige om å opprette en demilitarisert sone i Idlib. Provinsen er den siste opprørskontrollerte provinsen i Syria. Det var lenge frykt for at syriske regjeringsstyrker ville gå til en massiv offensiv mot provinsen.

Irland avgjør presidentvalg

Den sittende presidenten Michael Higgins (77), som leder meningsmålingene med klar margin, er ventet å vinne presidentvalget i Irland. Valget går samtidig som en folkeavstemning om blasfemi i landet, utløst av en komiker som latterliggjorde gud på irsk TV.

Statsministeren på militærøvelsen Trident Juncture

Statsminister Erna Solberg og forsvarsminister Frank Bakke-Jensen besøker militærøvelsen Trident Juncture på Røros og Rena.

Mer enn 40.000 soldater fra 30 land skal delta. Det er NATOs største militærøvelse siden 2002. Formålet er å trene på kollektivt forsvar og flytting av store militære styrker under vanskelige værforhold.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden