Meny

Kirsti Husby kåret til årets kvinnelige medieleder

Adresseavisens sjefredaktør Kirsti Husby (t.v.) ble kåret til årets kvinnelige medieleder under Medienettverkets høstmøte torsdag. Kulturminister Trine Skei Grande (t.h.) delte ut diplom og blomster. Foto: Mette Bugge / NTB scanpix
Ansvarlig redaktør Kirsti Husby i Adresseavisen er kåret til årets kvinnelige medieleder av Medienettverket, skriver Medier24.

Husby er Adresseavisens første kvinnelige sjefredaktør. Hun har jobbet i avisen siden 1998 og ble sjefredaktør i 2017.

Juryen skriver i sin begrunnelse blant annet at «Årets vinner nyter stor respekt og omtales som en tydelig leder. En som kan lede både gjennom utvikling og strategi – og med omsorg og blikk for menneskene rundt seg. Hun løfter også fram dyktige kolleger, flere av dem kvinner, både som profilerte journalister, kommentatorer og redaktørkolleger».

Juryen peker også på at hun overtok jobben på kort varsel og har ledet snuoperasjonen i avisen på imponerende vis.

Les også:   Fra nå jobber kvinner «gratis» resten av året

(Saken fortsetter under)

Ansvarlig redaktør i Finnmarken, Anniken Renslo Sandvik, ble kåret til årets talent under Medienettverkets høstmøte. Foto: Mette Bugge / NTB scanpix

Prisen som årets talent – en pris som går til kvinner under 35 år som viser stort ledertalent og gode resultater innen journalistikk, marked eller organisasjon – ble tildelt ansvarlig redaktør Anniken Renslo Sandvik i Finnmarken. Hun tok over som ansvarlig redaktør i april 2017 etter å ha sagt nei til jobben flere ganger.

Juryen begrunner valget blant annet med at «Årets talent har et stort engasjement for jobben sin. Hun beskrives som en analytisk og tydelig leder med en enorm arbeidskapasitet. Dette er en dame som får folk med seg. En raus leder som ser alle, og som følger opp hver enkelt medarbeider. Hun fikk mye ansvar nærmest over natta, men har taklet opp- og nedturer. Hun yter alltid mer enn forventet og går foran som et godt forbilde».

Medieprisene ble utdelt torsdag kveld under Medienettverkets høstkonferanse – som i år fylte 20 år. Medienettverket er et nettverk på tvers av mediebransjen som arbeider for å inspirere flere kvinner til å ta lederposisjoner innen medieyrket.

Populært