Vitner varslet politiet om overfallsvoldtekt i Trondheim sentrum

En 19 år gammel mann er siktet for overfallsvoldtekt i Trondheim sentrum natt til torsdag. Vitner pågrep mannen og holdt ham fast til politiet kom.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var like før klokken 3 natt til torsdag at kvinnen i 20-årene var på vei hjem. Hun skal ha blitt overfalt av 19-åringen ved Karl Johans gate i Trondheim sentrum. Politiet mener at han deretter utsatte henne for et overgrep.

– Vitner observerte deler av hendelsen og tok kontroll på mannen, sier avsnittsleder Marit Johanne By i spesialavsnittet ved Sentrum politistasjon i Trondheim til Adresseavisen.

Mannen er siktet for voldtekt til samleie – en handling som har en øvre strafferamme på 15 års fengsel.

– Fornærmede ble tatt med til voldtektsmottaket ved St. Olavs hospital, sier By.

– Vi har opplysninger om at fornærmede mot sin vilje ble tatt med inn i Moursundveita, sier By, og legger til at det ikke er noen relasjon mellom fornærmede og den siktede, som er av utenlandsk opprinnelse.

Den overgrepssiktede 19-åringen, som er kjent for politiet fra før, vil bli fremstilt for fengsling fredag. ettermiddag.

Advokat Frode Wisth er oppnevnt som forsvarer for 19-åringen. Han opplyser at klienten ble forsøkt avhørt torsdag og legger til at han ikke har tatt stilling til straffskyld.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden