Opposisjonen i Oslo krever svar fra skolebyråden

Skolebyråd Inga Marte Thorkildsen (SV) under en høring i midten av september. T.v. ordfører Marianne Borgen. Med ryggen til Odd Einar Dørum (V). Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Skolebyråd Inga Marte Thorkildsen (SV) under en høring i midten av september. T.v. ordfører Marianne Borgen. Med ryggen til Odd Einar Dørum (V). Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Opposisjonspartiene i Oslo bystyre savner konkrete opplysninger fra skolebyråd Inga Marte Thorkildsen (SV) om samarbeidsproblemene med Utdanningsetaten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Når hun mener at hun har et samarbeidsproblem med etaten, må hun informere bystyret om dette, sa Saida Begum (H) under onsdagens bystyremøte, skriver Aftenposten.

Det er seks uker siden flere direktører i Utdanningsetatens ledergruppe sendte inn et varsel om skolebyråden. Det ble blant annet hevdet at skolebyråden krenker, skremmer og ydmyker ledere i etaten. Thorkildsen har blant annet til Nettavisen uttalt at når politiske føringer er gitt og beslutninger er tatt, har hun savnet samarbeidsvilje og lagarbeid for å få dette gjennomført.

I onsdagens spørretime foreslo Begum å lukke møtet, slik at skolebyråden kunne gis anledning til å komme med utfyllende informasjon. Thorkildsen svarte imidlertid at hun først må drøfte med kommuneadvokaten om hva hun kan si. Bakgrunnen er at undersøkelsene, som byrådsleder Raymond Johansen (Ap) selv håndterer, ennå ikke er avsluttet.

Flere av representantene i bystyrets komité for utdanning stilte seg imidlertid positive til at Thorkildsen kan bli nødt til å svare for uttalelsene i større detalj i et lukket møte der.

– Selvfølgelig vil jeg imøtekomme det, sier skolebyråden.