Dette skjer i dag

Foto: Kevin Hagen / AP / NTB scanpix
Foto: Kevin Hagen / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Dette er blant de ventede hendelsene torsdag 25. oktober.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etterforsker bombefunn i USA

Politiet i USA har satt i gang etterforskning av bombene som har blitt sendt til blant andre CNN, tidligere president i landet Barack Obama, toppolitikeren Hillary Clinton og milliardæren George Soros.

Natt til torsdag ble en ny mistenkelig pakke oppdaget, som var adressert til Maxine Waters. Dette er den andre pakken demokraten mottar så langt denne uken.

Riksrevisjonen offentliggjør to rapporter

Riksrevisjonen offentliggjør to rapporter torsdag. Den ene er en undersøkelse gjort av anskaffelsen og innfasingen av maritime helikoptre til Forsvaret (NH90). Den andre dreier seg om myndighetenes arbeid med å redusere planleggingstiden for store samferdselsprosjekter.

Kun deler av undersøkelsen som omhandler Forsvaret vil bli offentliggjort, mesteparten av den er gradert. Målet med den andre undersøkelsen har vært å vurdere arbeidet myndighetene så langt har gjennomført for å redusere planleggingstiden for store samferdselsprosjekter.

Sp med interpellasjon om FM-nettet

Stortinget behandler interpellasjon fra Åslaug Sem-Jacobsen (Sp) til kulturminister Trine Skei Grande (V) om gjenoppretting av P1 på FM-nettet for å gjenopprette beredskapen på samme nivå som før FM-slukkingen.

Senterpartiet har tidligere krevd at FM-nettet skal skrus på igjen fordi NRK og andre radiokanaler har mistet mange lyttere. I 2017 lå andelen daglige lyttere på nasjonale kanaler på 63,2 prosent, mens det i 2016 – før den nasjonale FM-slokkingen – lå på 67,6 prosent.

Middag på Slottet

Kong Harald og dronning Sonja inviterer Stortinget og regjeringen på middag på Slottet. Kronprinsen, kronprinsessen og prinsesse Astrid, fru Ferner, vil også være til stede. Middagen starter klokken 20.

Middagen er et årlig arrangement for de folkevalgte.

Rosenborg møter Salzburg

RBK ankom Østerrike onsdag, og torsdag kveld klokka 18.55 møter de Salzburg i europaligaen.

Treneren for trønderlaget, Rini Coolen, fikk på forhånd tilbake flere spillere som har slitt med sykdom, blant annet Mike Jensen Alexander Søderlund og Anders Konradsen. Det er imidlertid flere spillere som er nødt til å se kampen på TV hjemmefra på grunn av skader, som Pål André Helland, Birger Meling og Issam Jebali.

Personvernpolicy