Meny

Fylkesleder foreslår måte for å få Hareides delegater tilbake

KrFs Fylkesleder i Hordaland Dag Sele (t.v.) advarer flertallet mot å kjøre over mindretallet på de kommende fylkesmøtene. Her sammen med Knut Arild Hareides rådgiver Emil André Erstad under landsmøtet i 2015. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Fylkesleder Dag Sele i Hordaland mener Rogaland frarøvet partileder Knut Arild Hareide delegater, og foreslår at andre fylkeslag «utjevner», ifølge BT.

– Svært mange mener det nå strengt tatt mangler fire støttespillere for Knut Arild sitt syn, skriver Sele i en lukket gruppe for KrF-fylkesledere på Facebook, ifølge Bergens Tidende.

Han viser til at Rogaland KrF lørdag valgte å sende 15 av 16 delegater som støtter dagens regjering, til det ekstraordinære landsmøtet. I innlegget foreslår Sele en metode hvor fylkene kan utjevne i Hareides favør.

– En vil ofte oppleve at en må avrunde, at matematikken ikke går helt opp. Hvis en er i en situasjon der en må bikke den ene eller den andre veien, da tenker jeg at en kan avrunde til fordel for Hareides side, sier Sele, som kaller forslaget «luftig».

Les også: KrF får SV-garanti om økt barnetrygd

Fylkesleder advarer mot maktdominans før KrFs «superlørdag»

Støre om KrF: Mer forener enn skiller oss

2. nestleder Kjell Ingolf Ropstad (t.v.) og KrF-leder Knut Arild Hareide

– Veldig uryddig

Tove Welle Hauglands, som sitter i sentralstyret med Sele, kaller forslaget usmakelig.

– Det er veldig uryddig av ham å holde på sånn. Det er fylkene som bestemmer hvordan en skal velge delegater. Dag bidrar til dette med å spre usikkerhet, sier hun.

Sele presiserer at han ikke anser sitt fylke som det mest trolige til å følge hans råd og at han tenker mest på der det er rødt flertall. Han sier også at forslaget må forstås som halvveis fleip og halvveis alvor.

Ifølge en kartlegging VG har gjort blant 138 delegater, vil 56 i regjering med Ap og Sp, mens 71 vil i regjering med Høyre, Frp og Venstre. Resten vil forbli i opposisjon eller har ikke bestemt seg. Det kreves 96 stemmer for å få flertall.

Les også: KrF delt på midten i retningsvalg – så langt

Hareide skal ha nektet Ropstad å dra til Telemark

Fylkesleder i Nordland KrF snur – vil støtte Hareide

SE VIDEO: Hareide: – Vi må vurdere Arbeiderpartiet:

SE VIDEO: Begge nestlederne går mot Hareides råd om Ap-støtte:

Populært