Meny

21-åring dømt for sovevoldtekt

En 21 år gammel mann er i Bergen tingrett dømt til fire års fengsel for en sovevoldtekt i Bergen i januar i år. Mannen varsler at han vil anke dommen.

Han er også dømt til å betale 150.000 kroner i oppreisningserstatning til kvinnen, skriver Bergensavisen.

Den dømte 21-åringen inviterte med seg kvinnen på nachspiel i sin leilighet i Bergen sentrum torsdag 25. januar. Hun følte seg etter hvert dårlig og fikk hjelp til å legge seg på 21-åringens soverom. Hun sovnet med alle klærne på. Det neste hun husker, er at hun våknet med jakken på, men uten bukse og truse.

Kvinnen fikk en sterk følelse av å ha vært utsatt for noe mens hun sov. Da hun forlot leiligheten, ringte hun politiet, som kom til stedet og pågrep mannen. Hovedforhandlingen ble holdt i Bergen tingrett 16. og 17. oktober. 21-åringen nektet straffskyld og hevdet det hele var frivillig.

Retten finner kvinnens forklaring troverdig og konkluderer med at hun på grunn av sterk beruselse og søvn var ute av stand til å motsette seg handlingen.

– Min klient vil anke dommen i sin helhet, sier mannens forsvarer, advokat Rolf Knudsen, til Bergensavisen.

Populært