Dette skjer i dag

Foto: Interpol / NTB scanpix
Foto: Interpol / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er blant de ventede hendelsene onsdag 24. oktober.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Drapsmistenkt framstilles for fengsling

Makaveli Lindén (20), som er mistenkt for å ha drept Heikki Bjørklund Paltto (24) på Majorstuen i Oslo, ble tirsdag pågrepet av politiet i Dijon i Frankrike.

Onsdag vil Lindén bli framstilt for varetektsfengsling i Frankrike. Mannen er siktet for drapet på Paltto, samt å ha begått et grovt ran samme dag. Han har vært internasjonalt etterlyst siden fredag i forrige uke. Norsk politi vil onsdag begjære ham utlevert til Norge.

Telemark KrF holder ekstraordinært årsmøte

Lokallaget avholder ekstraordinært årsmøte for å avgjøre sitt syn på regjeringsspørsmålet og velge delegater til det ekstraordinære KrF-landsmøtet 2. november.

Tirsdag holdt Oppland KrF ekstraordinært årsmøte, hvor det ble et klart rødt flertall. Mandag ble det også ja fra lokallagene i Hedmark, Buskerud og Finnmark om å gå inn i regjering med Ap og Sp.

Stoltenberg snakker om militærøvelse

NATO-sjef Jens Stoltenberg vil onsdag holde en pressekonferanse om militærøvelsen Trident Juncture.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

NATO-øvelsen holdes i Norge fra 25. oktober til 7. november. Mer enn 40.000 soldater fra 30 land deltar i øvelsen, som er den største siden 2002.

Øvelsen skapte problemer for de amerikanske soldatene tirsdag, hvor fire soldater ble skadd da flere militære kjøretøyer i kolonne kolliderte i Trøndelag.

EU-parlamentets plenumssamling

Plenumssamlingen startet mandag og varer til torsdag. Onsdag skal de folkevalgte diskutere forrige ukes EU-toppmøte med EUs president Donald Tusk.

De folkevalgte skal også ta stilling til et forslag om forbud mot visse typer engangsplast.

FN-dagen

FN-dagen 24. oktober markeres over hele landet. Det vil være flere åpne arrangementer over hele landet – i regi av FN-sambandet og samarbeidspartnere.

FN-dagen har blitt feiret siden 1948 og markerer at FN-pakten trådte i kraft 24. oktober 1945.