Meny

Stor økning i antall matsteder stengt av Mattilsynet i Oslo i år

Mattilsynet ser en økning av spisesteder og utsalg som stenges i Oslo på grunn av mulig helsefare. Foto: Sara Johannessen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
139 serveringssteder og utsalg i Oslo er stengt av Mattilsynet så langt i 2018. Det er en økning på 40 prosent sammenlignet med fjoråret, ifølge Dagbladet.

– Når vi fatter slike vedtak handler det alltid om mulig helsefare, sier seksjonssjef Solveig Eriksrud i Mattilsynet til Dagbladet.

I slutten av september slo Mattilsynet til hos et konditori i Oslo. Her fant de fluer, inntørkede matrester og spor av skadedyr. Konditoriet ble stengt umiddelbart.

«Funn av muselort/rottelort gjør at det er stor fare for at lokalet og matvarene blir forurenset, og Mattilsynet vurderer derfor at dersom driften fortsetter kan mennesker bli syke av maten», heter det i vedtaket.

Ifølge Eriksrud ser de ingen trend i hvilke steder som stenges.

– Nei, det er god spredning, alt fra gatekjøkken til bakerier, kafeer og restauranter. Stengningene gjør oss bekymret. Det er altfor mange virksomheter i Oslo hvor vi avdekker mulig helsefare, sier hun.

(©NTB)

Populært