To hentet av luftambulanse i militærulykke

Fire personer betegnes som skadd etter at sju militære kjøretøy var involvert i en ulykke i Trøndelag tirsdag ettermiddag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ulykken skjedde på fylkesvei 705 mellom Tydal og Røros. Det er til sammen sju kjøretøy og 18 personer som er involvert, sier operasjonsleder Bernt Tiller i Trøndelag politidistrikt til VG.

– Fire personer betegnes som skadd. To er fløyet til sykehus med luftambulanse, en person er kjørt til sykehus med ambulanse og én er kjørt til legevakt. Jeg kjenner ikke skadeomfanget, sier Tiller.

Han ønsker ikke å si hvilken nasjonalitet de skadde har, men bekrefter at kolonnen ikke er norsk.

– Et av kjøretøyene har havnet ordentlig i grøfta, mens resten har kjørt delvis inn i hverandre under oppbremsing. Det er snakk om store militære kjøretøy. Det er tidlig i etterforskningen, så vi kjenner ikke årsaken til ulykken ennå, sier operasjonslederen.

Først meldte politiet at en person var fastklemt, men dette viste seg senere ikke å stemme. Det er kraftig snøvær i området, noe som skapte vansker for politiet.

Tiller opplyser at veien er stengt, og at den vil forbli stengt en god stund fremover. Militærpolitiet er varslet, og er på vei til stedet.

Politiet ble varslet om ulykken i 15.30-tiden tirsdag.

Flere saker fra ABC Nyheter

Personvernpolicy