Meny

Vil etterlyse Mohyeldeen Mohammad internasjonalt

Etter at han uteble fra sin egen rettssak mandag, har påtalemyndigheten besluttet å etterlyse trusseltiltalte Mohyeldeen Mohammad internasjonalt.

Mohyeldeen Mohammad skulle mandag ha møtt i Oslo tingrett hvor han er tiltalt for å ha kommet med trusler mot stortingsrepresentant Abid Raja (V).

– Vi mener han har unndratt seg straffeforfølgning. Også Oslo tingrett er enig i at han har unndratt seg straffeforfølgning, og i går kveld fikk vi en pågripelsesbeslutning derfra. Den innebærer at han vil bli internasjonalt etterlyst. Jeg går ut ifra at dette vil skje i dag, men politiet styrer dette, sier statsadvokat Fredrik Gunnar Ranke til VG.

Raja om Mohammad: – Jeg tror ingen i Norge kommer til å savne ham

Under rettsmøtet kom det fram at Mohyeldeen Mohammad for få dager siden tok ut et kontantbeløp i Marokko.

– For en tid tilbake gjorde han internettsøk på land som ikke har utleveringsavtale med Norge. Det har ikke Marokko, men det betyr ikke at marokkanere ikke vil utlevere folk til Norge, de er bare ikke forpliktet til å gjøre det, sier statsadvokaten videre.

Det var satt av en uke til rettsrunden som skulle startet mandag. Rettens parter kom allerede da til enighet om nytt tidspunkt for saken som nå er berammet fra tirsdag 13. til og med mandag 19. november.

Aktuelt: – Håndhilsing avgjør ikke om du er god muslim

Populært