Meny

Dette skjer i dag

Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Dette er blant de ventede hendelsene tirsdag 23. oktober.

Erdogan med kunngjøring om Khashoggi-drapet

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan har varslet at det vil komme en kunngjøring tirsdag der han lover «den nakne sannhet» om journalisten Jamal Khashoggis død.

Khashoggis ble ifølge saudiarabiske myndigheter drept under en slåsskamp på konsulatet i Istanbul 2. oktober. Erkjennelsen kom fra Saudi-Arabia nesten tre uker etter at regimekritikeren forsvant.

Oppland KrF holder ekstraordinært årsmøte

Fylkeslaget skal avgjøre om de støtter et regjeringssamarbeid til høyre eller venstre og velge delegater til ekstraordinært landsmøte 2. november.

Årsmøtet er dagen etter lokallagene i Hedmark, Buskerud og Finnmark stemte ja til at KrF skal søke samarbeid med Ap og Sp. Av de 16 delegatene som de tre fylkene skal sende til landsmøtet, vil tolv stemme rødt, mens fire vil stemme blått.

Økonomikonferanse i Saudi-Arabia

Økonomi- og investeringskonferansen «Future Investment Initiative» i Saudi-Arabia starter tirsdag. Konferansen er ledet av kronprins Mohammed bin Salman.

Mange vestlige deltakere, både politikere og næringslivstopper, har trukket seg fra konferansen på grunn av Khashoggi-saken. Simens-sjefen Joe Kaeser er en av deltakerne som har trukket seg fra konferansen, som varer fram til torsdag.

Rødt farenivå ved Mannen

Farenivået ved det ustabile og rasfarlige fjellpartiet Veslemannen er rødt. Bevegelsene varierer, men er synkende, ifølge Norges vassdrag- og energidirektorat (NVE).

Tirsdag vil de på nytt orientere om farenivået ved fjellpartiet.

OECD med ny Pisa-rapport

OECD kommer med en rapport om utdanningsnivået i Norge sett med utgangspunkt i sosial bakgrunn.

I fjor konkluderte rapporten at norske elever er gode på å løse problemer sammen, men at det var ulikheter mellom gutter og jenter. Norge havnet på en 19. plass av totalt 51 land.

(©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært