Meny

Dette skjedde i natt

Foto: Hasan Jamali / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Dette er de viktigste nyhetene fra natt til tirsdag 23. oktober.

Saudi-topp skal ha styrt Skype-drap

En av kronprins Mohammed bin Salmans nærmeste støttespillere, Saud al-Qahtani, styrte drapet på journalisten Jamal Khashoggi gjennom Skype, sier etterretningskilder til Reuters.

Han skal ha kalt Khashoggi en «hund» og bedt om «hodet hans», skriver nyhetsbyrået.

Trump holdt tale i Texas

USAs president Donald Trump var søndag kveld lokal tid i Texas for å holde tale i forbindelse med mellomvalget, som arrangeres 6. november. Trump kom til delstaten samme dag som forhåndsstemningen startet, hvor det ble meldt om rekordoppmøte.

Trump sa i talen at mellomvalget kommer til å handle om karavanen, bestående av tusenvis migranter fra Mellom-Amerika på vei til USA, og den omstridte høyesterettsnominasjonen av Brett Kavanaugh.

Leteaksjon etter savnet kvinne

Det er satt i gang en leteaksjon etter en 39 år gammel kvinne som ikke kom hjem etter å ha gått tur med hunden i Åros i Buskerud mandag formiddag.

– Hun var ute og gikk tur med hunden i skogen i 10-tiden og det er det siste vi vet og har hørt fra henne, sier operasjonsleder Christian Gulli i Sørøst politidistrikt til NTB klokka 4.30.

Mannen hennes kontaktet politiet klokka 22 mandag kveld.

Widerøe varsler nye rutekutt

– 18 av 23 kommersielle kortbaneruter vi driver i dag er ikke lønnsomme, sa Widerøe-sjefen under et debattarrangement om norsk luftfart i regi av Polyteknisk forening i Oslo sentrum mandag kveld.

Widerøe-sjefen vil ikke si om kuttet betyr redusert frekvens på ruter, eller om selskapet vil kutte ruter helt, skriver E24. Endringene vil skje fra januar 2019.

Norge faller på pensjonsliste

En gjennomsnittlig norsk arbeidstaker kan vente seg en pensjon på kun 48,8 prosent av lønnen, ifølge Melbourne Mercer Global Pension Index, som Dagens Næringsliv siterer.

Undersøkelsen rangerer pensjonsordningen i 34 land ut fra mer enn 40 kriterier. Norge faller i 2018 fra fjerdeplass til sjetteplass, bak Danmark, Sverige og Finland.

(©NTB)

Populært