Meny

SV og Rødt: KrFs veivalg må ikke avspore terrorsikringssaken

Torgeir Knag Fylkesnes (SV) sier han er redd for at saken om KrFs veivalg forstyrrer Stortingets behandling av Riksrevisjonens rapport. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
SV og Rødt frykter at den pågående prosessen om veivalg i KrF får innvirkning på hvordan Stortinget reagerer etter Riksrevisjonens rapport om terrorsikring.

– Jeg er redd for at det forstyrrer behandlingen av en veldig alvorlig sak, som bør bli behandlet med det største alvor. Diskusjoner om hvor det parlamentariske grunnlaget kommer til å ligge, er helt irrelevant for den saken vi behandler i komiteen. Men jeg er redd for at det får en indirekte påvirkning, sier SVs Torgeir Knag Fylkesnes til Dagsavisen.

Mulig mistillit

For fjerde gang på under to år måtte statsminister Erna Solberg (H) og en rekke sittende og tidligere statsråder mandag forklare seg for Stortinget om terrorsikring av kritisk infrastruktur og viktige bygg.

Bakteppet er Riksrevisjonens knusende kritikk av regjeringens arbeid med såkalt objektsikring. SV og Rødt har antydet et mulig mistillitsforslag mot regjeringen, og Ap-leder Jonas Gahr Støre har heller ikke avvist muligheten for dette. Senterpartiet sitter inntil videre på gjerdet.

– Alvorlig sak

KrF-representant Hans Fredrik Grøvan sa til NTB mandag at partiet utelukker ingen utfall. Men i saken om KrFs veivalg, ønsker han å beholde Solberg som statsminister og fortsette i opposisjon.

Rødt-leder Bjørnar Moxnes sier de må stole på det Grøvan tidligere har sagt til Dagsavisen, at retningen han ønsker for KrF ikke må ha en innvirkning på terrorsikringssaken.

– Denne saken er alvorlig. Ifølge Riksrevisjonen kan det i ytterste konsekvens føre til fare for liv og helse. Med tanke på det alvorlige bakteppet, så vil det være en tragedie hvis KrF lar partipolitiske hensyn overstyre vurderingen av saken. Men vi må stole på det Grøvan har sagt, sier Moxnes.

(©NTB)

Populært