Meny

Fengselsansatte streiket i to timer

Ullersmo fengsel i Ullensaker kommune i Akershus. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Mandag la 4.400 fengselsansatte i Norge ned arbeidet i to timer i protest mot regjeringens forslag til statsbudsjett.

De innsatte ble låst inne eller måtte klare seg selv under den to timer lange politiske streiken. Likevel støtter norske innsatte streiken. Straffedes Organisasjon i Norge (SON) reagerer på det de kaller underbudsjettering.

– Vi har sett klart at fangene i fengslene har lidd under denne underbudsjetteringen, og vi har innsett at vi har felles interesser med de ansatte i fengslene, skriver SON i en pressemelding.

– SON vil derfor uttrykke sin fulle støtte til de fengselsansattes fagforeninger som går til politisk streik mot statsbudsjettet i to timer mandag 22. oktober med tittelen «Stopp nedleggelsene av fengsler – stopp effektiviseringskuttet».

Ifølge regjeringens forslag til statsbudsjett for neste år, skal sju fengselsavdelinger i Sør-Norge avvikles. Det betyr at minst 150 ansatte kan miste jobben, ifølge Kriminalomsorgens Yrkesforbund, som tok ut 1.700 medlemmer ut i streik. I tillegg tok Norsk Fengsels- og Friomsorgsforbund (NFF), som er tilknyttet LO, sine 2.700 medlemmer i streik.

Bakgrunnen for det foreslåtte budsjettkuttet er blant annet at flere dømte soner med fotlenke, og at det ikke lenger skal være behov for soningsplasser med lavt sikkerhetsnivå.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært