Meny

Fengselsansatte streiket i to timer

Ullersmo fengsel i Ullensaker kommune i Akershus. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Mandag la 4.400 fengselsansatte i Norge ned arbeidet i to timer i protest mot regjeringens forslag til statsbudsjett.

De innsatte ble låst inne eller måtte klare seg selv under den to timer lange politiske streiken. Likevel støtter norske innsatte streiken. Straffedes Organisasjon i Norge (SON) reagerer på det de kaller underbudsjettering.

– Vi har sett klart at fangene i fengslene har lidd under denne underbudsjetteringen, og vi har innsett at vi har felles interesser med de ansatte i fengslene, skriver SON i en pressemelding.

– SON vil derfor uttrykke sin fulle støtte til de fengselsansattes fagforeninger som går til politisk streik mot statsbudsjettet i to timer mandag 22. oktober med tittelen «Stopp nedleggelsene av fengsler – stopp effektiviseringskuttet».

Ifølge regjeringens forslag til statsbudsjett for neste år, skal sju fengselsavdelinger i Sør-Norge avvikles. Det betyr at minst 150 ansatte kan miste jobben, ifølge Kriminalomsorgens Yrkesforbund, som tok ut 1.700 medlemmer ut i streik. I tillegg tok Norsk Fengsels- og Friomsorgsforbund (NFF), som er tilknyttet LO, sine 2.700 medlemmer i streik.

Bakgrunnen for det foreslåtte budsjettkuttet er blant annet at flere dømte soner med fotlenke, og at det ikke lenger skal være behov for soningsplasser med lavt sikkerhetsnivå.

Populært