Meny

Ambulanse kolliderte under utrykning – føreren hardt skadd

En ambulanse under utrykning til en frontkollisjon i Valdres frontkolliderte selv med en personbil mandag morgen. Begge ulykkene førte til alvorlige skader.

– Det er svært glatt på veiene i området, sier operasjonsleder Kjartan Waage i Innlandet politidistrikt til NTB.

Det var klokka 7.05 mandag at politiet fikk inn melding om en frontkollisjon mellom to biler ved Røn i Vestre Slidre. Ti minutter senere kunne Innlandet politidistrikt melde om enda en frontkollisjon, da på E16 ved Strand camping. Ambulansen som var på vei til Røn, var innblandet i denne ulykken.

Ambulansesjåføren, en mann i 30-årene, er fløyet med alvorlige skader til Ullevål sykehus etter at han frontkolliderte med en personbil. De øvrige involverte i ulykken slapp fra kollisjonen med lettere skader.

– Ulykkesanalysegruppa til Statens veivesen er på vei til stedet. Utover at det er vanskelige kjøreforhold, er det for tidlig å si noe om ulykkesårsaker, sier Waage.

En mann i midten av 20-årene er fløyet til Ullevål sykehus med alvorlige skader etter den første frontkollisjonen mandag morgen. En mann i 50-årene, som satt i den motgående bilen, kom fra ulykken med lettere skader.

De tre personene som er lettere skadd, fikk behandling av legevakta på Fagernes.

Populært