Meny

Mann funnet omkommet etter båtforlis i Nordfjord

En mann er funnet omkommet etter at en båt gikk ned i Gloppen i Sogn og Fjordane lørdag kveld. Tre personer overlevde forliset.

Meldingen om ulykken, som skjedde i Gloppenfjorden, kom rett før klokka 19 lørdag kveld, og store ressurser, inkludert tre helikoptre og en rekke båter, deltok i leteaksjonen natt til søndag.

– Det er litt uklart hva slags båt det var, men visstnok en eldre fiskeskøyte som gikk ned ganske fort. Tre personer klarte å berge seg i land, en person var savnet, og det var mange båter og ressurser i sving hele kvelden for å finne ham. Vi fikk god hjelp, sier redningsleder Ben Vikøren ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til NTB.

Blant annet var redningsskøyta Halfdan Grieg med på aksjonen, ifølge Redningsselskapet . Ferja på strekningen Anda–Lote ble midlertidig tatt ut av trafikk for å bistå, ifølge Vegtrafikksentralen vest , men sambandet var i normal drift igjen fra rundt klokka 22.45 lørdag.

De tre som klarte å komme seg i land, ble fraktet til sykehuset i Nordfjordeid og betegnet som oppegående, ifølge Vest politidistrikt. I 1.30-tiden ble den savnede mannen lokalisert i fjorden ved hjelp av en undervannsfarkost.

– Det har tatt en stund å få ham opp og fraktet til land. Vi avsluttet leteaksjonen nå nettopp, sier Vikøren til NTB klokka 4.20.

Pårørende er varslet. Årsaken til forliset er ikke kjent.

Populært