Meny

Stank og nedfall etter brann hos avfallsselskap på Jevnaker

Politiet anbefaler beboere nær Hadeland og Ringerike avfallsselskap (HRA) å holde vinduene lukket etter en brann i søppel på anlegget natt til søndag.

Klokka 5 søndag morgen opplyser kommunikasjonssjef Åse Toril Krågsrud i HRA til NTB at brannvesenet akkurat har dratt fra stedet.

– Ifølge våre egne overvåkingskameraer på området begynte det å brenne klokka 22.55, opplyser Krågsrud.

Politiet meldte om brannen på Twitter klokka 23.46 lørdag kveld.

Ukjent årsak

Anlegget ligger på Jevnaker i Oppland, nær fylkesgrensa til Buskerud. Brannen har oppstått på Norsk Gjenvinnings sorteringsplate for restavfall, et område Norsk Gjenvinning leier av HRA for å håndtere næringsavfall som skal sorteres. Årsaken til brannen er ikke kjent.

– Det er dessverre noe som skjer fra tid til annen på slike stasjoner. Det er mye svært brennbart materiale der, sier operasjonsleder André Kråkenes i Sørøst politidistrikt.

Det er ikke snakk om noen personskader eller fare for spredning, men det ble mye røyk.

Nedfall

Politiet gikk tidlig ut og anbefalte folk å lukke vinduene.

– Det er mye plast og annet søppel som ikke lukter så godt som brenner. Så er det slik at det vinden vil dra dette med seg, så vi anbefaler beboere i området, spesielt de som bor nordøst for dette området på Jevnaker, om å holde vinduer lukket. Det er røyk, det lukter som sagt heller ikke spesielt godt og kan bli noe nedfall, sier Kråkenes. ‏

I tillegg til politi og brannvesen bisto HRAs ansatte i slukkingen, blant annet med hjullaster for å vende på avfallet.

– Vi vil være på plass med egne folk for å holde vakt utover dagen søndag, sier Krågsrud i HRA.

(©NTB)

Populært