Meny

#metoo, ett år etter, hvor er vi nå?

Metoo-bevegelsen ble markert med flere demontrasjoner.
Metoo-bevegelsen ble markert med flere demontrasjoner. Foto: Damian Dovarganes / AP

– Den har knapt begynt. Et bedre diskrimineringsvern er en god start, mener Marie Simonsen.

Marie Simonsen, Politisk kommentator i Dagbladet:

Hvor langt har vi kommet, ett år etter #metoo?

– Metoo har først og fremst informert og endret den offentlige samtalen. Bevegelsen har langt på vei lykkes i å vise det større bildet, at det handler om en strukturell diskriminering som ikke kan løses på individnivå. Den har ansvarliggjort politikere, næringsliv, mediene og kulturliv på en måte vi ikke har sett før. Bare det at begrepet metoo på kort tid er blitt en naturlig del av språket er en viktig anerkjennelse av urett.

Foto: Fredrik Bjerknes
Foto: Fredrik Bjerknes

Hva er det viktigste bevegelsen har oppnådd?

– Den har avdekket hvor skadelig og omfattende sextrakassering er. Den har gitt en knagg til historier som alltid er blitt fortalt, men ikke har blitt hørt eller anerkjent. Metoo har mobilisert kvinners solidaritet og den feministiske bevegelsen, men også fått menn med på laget. Det er viktig.

Hva betydde #metoo for deg?

– En ubehagelig erkjennelse av at jeg har vært en del av kulturen som er under angrep ved å dekke den til, vitse om den, spille med. Jeg tror mange i min generasjon kjenner på den dobbeltheten, både menn og kvinner. Det er en lettelse at det endelig blir røsket i. Men det var jaggu på tide.

Hva gjenstår i #metoo-kampen?

– Den har knapt begynt. Et bedre diskrimineringsvern er en god start. Jeg er tilhenger av lavterskeltilbudet i likestillingsnemnda, men det må være reelt. Det krever kapasitet og ressurser, ikke bare festtaler.

Så du noe problematisk ved bevegelsen?

– Det er viktig å huske at metoo nettopp er en bevegelse, ikke en organisasjon med klare regler og rammer. Feil blir gjort, og motkrefter vil alltid forsøke å misbruke enkelte overtramp til å ramme hele bevegelsen. I all hovedsak mener jeg metoo i Norge har vært en energisk og inkluderende bevegelse.

Magnus Forsberg, Kommentator i Dagsavisen:

Hvor langt har vi kommet, ett år etter #metoo?

– Jeg er ikke sikker på at vi har kommet så veldig langt, men vi har i det minste fått synliggjort hvor omfattende problemet egentlig er.

Foto: Privat
Foto: Privat

Hva er det viktigste bevegelsen har oppnådd?

– I tillegg til bevisstgjøring tror jeg det viktigste man har oppnådd er å gjøre det lettere for kvinner og stå fram med sine historier og å varsle. Av helt konkrete endringer tror jeg det største bevegelsen har oppnådd er å få noen arbeidsplasser til å endre eller utarbeide retningslinjer og rutiner om hvordan man behandler slike saker. Det er viktig å huske at uønsket seksuell oppmerksomhet er et hverdagsproblem, som ikke bare rammer i Hollywood og på Stortinget.

Hva betydde #metoo for deg?

– Hovedsakelig en oppvåkning om hvor utbredt seksuell trakassering egentlig er. Det gikk veldig inn på meg å se historiene til folk jeg kjenner selv, som jeg ikke ante at hadde blitt utsatt for slike ting.

Så du noe problematisk ved bevegelsen?

– Jeg syns det hovedsakelig var to problemer, men de var kanskje i like stor grad knyttet til dekningen av bevegelsen som til bevegelsen i seg selv. Jeg opplevd tidvis at dekningen av sakene, særlig i de politiske partiene, bare fokuserte på antall saker og varsler, uten å foreta noen særlig vurdering av alvorlighetsgrad. Det frustrerte meg litt å se generaliserende overskrifter som «Metoo-saker i alle partiene» når sakene omhandlet alt fra slibrige tekstmeldinger til regelrette voldtekter. Dessuten syns jeg det til tider ble mye kjendisfokus.

Hva gjenstår i #metoo-kampen?

– Så innmari mye! Jeg forstår at det kan føles som om kampanjen har pågått lenge, men det skal nok mer enn ett år til for å endre et problem som er såpass inngrodd i kulturen vår.

Hva skal eventuelt til for å oppnå det?

– Å skape rom for å stå fram med historiene sine er vel å bra, men målet må selvsagt være at det blir færre historier å stå fram med. Derfor tror jeg det viktigste vi kan gjøre er å sørge for at #MeToo-sakene får konsekvenser. At maktpersoner som misbruker stillingene faktisk mister dem. Det blir for eksempel veldig spennende å se om visse politikere blir nominert videre av partiene sine i 2021. Så tror jeg at vi menn har et særlig ansvar for hvordan vi tenker på og snakker om kvinner, og for å si fra når vi ser eller hører noe som ikke er greit. Det hadde jo vært fint om vi i det minste kunne luka ut de aller dummeste reaksjonene, av typen «Herregud er det ikke lov å flørte lenger?».

Anne Bitsch, Forfatter av «Brev til en ufødt datter»:

Hvor langt har vi kommet, ett år etter #metoo?

Foto: Siri Øverland Eriksen
Foto: Siri Øverland Eriksen

– Det har blitt startet en global samtale om kjønn, makt og seksualitet. Maktfulle personer har måttet ta konsekvensene av sin atferd og gå. Om den tause majoriteten og de som er på de mektiges side har lært så mye, er for tidlig å si.

Hva er det viktigste bevegelsen har oppnådd?

– Å belyse seksuell trakassering og vold som et strukturelt problem som angår de mange og ikke de få.

Hva betydde #metoo for deg?

– Som forsker har jeg fått enda større innblikk i omfanget av seksuell trakassering og vold som et arbeidslivsproblem. Jeg visste fra før at seksuell vold som sådan er mer utbredt enn mange tror, men jeg ble ganske overrasket over hvor mange som er rammet av det i sitt yrkesliv.

Hva gjenstår i #metoo-kampen?

– At menn med makt og privilegier erkjenner at de faktisk har det, og at selv sterke kvinner iblant kan føle seg sårbare og psykisk underlegne. At midlertidighet i arbeidslivet i enda større grad løftes fram som en faktor som gjør at trakassering og overgrep ikke rapporteres.

Hva skal til for å eventuelt oppnå det?

– På forebyggingssiden – et inkluderende språk som fremmer en slik forståelse, der man fordømmer handlinger fremfor mennesker. Når skaden er skjedd: effektive varslingssystemer og sanksjoner der personer som har misbrukt makt mister makt.

Så du noe problematisk ved bevegelsen?

– I enkelte land ble det en del uthenging av enkeltpersoner som jeg har det vanskelig med, selv om det i enkelte tilfeller har vært nødvendig. Mediedekningen kunne i noen tilfeller vært mer nyansert og etisk, for eksempel ved å bedre ivareta kilder og researche saker i dybden, før påstander og varsler videreformidles. Media burde tone ned underholdningselementet og unngå å bruke språk og vinklinger som er egnet til å pirre og skape tvil om hvorvidt det som beskrives er sex eller overgrep.

Frode Helmich Pedersen, Litteraturviter og bidro i Samtidens #metoo-nummer tidligere denne våren

Hvor langt har vi kommet, ett år etter #metoo?

Foto: UIB
Foto: UIB

– Hvis du med «vi» mener nordmenn, kan vi konstatere at det allerede har funnet sted en holdningsendring: Man har generelt lavere toleranse for trakasserende atferd enn før #metoo. Dette har fått konkrete utslag i endrede retningslinjer for håndtering av varsling i mange organisasjoner og bedrifter. I tillegg har det kommet inn et sterkere element av sosial kontroll med hensyn til ulike former for overtramp.

Hva er det viktigste bevegelsen har oppnådd?

– Det viktigste er etter mitt syn at bevegelsen har gjort menn mer bevisste både på hvor utbredt fenomenet er og hvor store og alvorlige skadevirkningene av trakassering og overgrep kan være.

Hva betydde #metoo for deg?

– Primært at jeg fikk en ny forståelse av hvor ille det kan være å bli utsatt for relativt milde former for overtramp. Atferd jeg tidligere anså som noe man til en viss grad måtte tåle, ser jeg nå som uakseptabel.

Hva slags skyggesider hadde bevegelsen, mener du?

– Bevegelsen har hatt tendenser til ensidighet. For eksempel har det iblant vært liten vilje til å se at folk faktisk kan ha opplevd en og samme situasjon svært forskjellig. Særlig i USA har det vært et problem at man har beskyldt navngitte personer offentlig. Ikke bare er slikt vanskelig å beskytte seg mot, det går også ut over uskyldige, for eksempel den anklagedes barn. I Norge har dette så vidt jeg har kunnet registrere ikke vært noe stort problem. Men man skal huske på at alle, også folk som er anklaget for overgrep, har krav på rettssikkerhet.

Hva gjenstår i #metoo-kampen?

– Jeg tror det gjelder å holde temaet varmt på en dialogsøkende og ikke-fanatisk måte for å sikre at så mange som mulig kan stille seg bak bevegelsen.

Gerd Brantenberg, Forfatter og aktivist i norsk homokamp og feminisme:

Hva tenker du om #metoo?

– Jeg synes #metoo er veldig bra, naturligvis. Bevegelsen har vært så bevisstgjørende, den har virkelig fått oss til å gå i oss selv og tenke over både hva vi har vært utsatt for, og hva vi har akseptert.

Foto: Privat
Foto: Privat

– Jeg synes også kritikken mot disse varslerne som har stått fram. har vært interessante. Altså denne kritikken om at det er mistenksomt og merkelig at voldtekt- og seksuell trakasseringshistorier kommer opp så lenge etter at de har skjedd. Det faktum at det har tatt, la oss si 15 år å snakke om dette, er så avslørende! Det forteller oss hvor belastende det er for kvinner å både oppleve overgrep og å snakke om det. Hvor skambelagt det er. Når det gjelder voldtekt og seksuell trakassering ligger det jo i deres natur at den skjer uten vitner. Så den kritikken må tilbakevises!

Kan #metoo takke 70-tallsfeministene for noe?

– Den har så mange likhetspunkter med det vi protesterte mot, vi startet jo krisesenter-bevegelsen for eksempel. Kampen mot pornografi tenker jeg også er beslektet med #metoo. Men det var ikke overgrep mot kvinner vi grep fatt i, abortsaken og likelønn var det som sto først. Det var temaer som ikke var skambelagte i det hele tatt. På min tid var det mange yrker som ikke kvinner fikk gå inn i engang, som konduktør på NSB. Men dette er den samme kvinnekampen vi kjempet. Forskjellen finner vi omfanget, massebevegelsen og de nye mediene.

Hva gjenstår i #metoo-kampen?

– Det ultimate målet må jo være avskaffelse av trakassering. Og det tror jeg er utopisk. Men det er viktige her er både vold og trakassering mot kvinner har blitt satt finger’n på, og at vi har begynt å bli bevisste på disse problemene på en helt annen måte enn før. #metoo, og spesielt denne vinklingen på arbeidslivet, kunne ikke skjedd uten at en generasjon av kvinner har vokst opp med forventning om likestilling.

Saken ble først publisert på Dagsavisen.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
02:43 Omstridte svinebønder leverer ennå kjøtt02:08 Enighet om ny, rød, regjering i Danmark01:30 Brasils høyesterett løslater ikke Lula01:22 17-åring voldtok søsterens 12 år gamle venninne00:31 Ikke noe kriminelt bak dødsfall i Bergen00:22 Hver sjette uttransportering i fjor avbrutt23:32 Kvinne slått og ranet i Sandnes - to pågrepet23:31 Slik spilles kvartfinalene i fotball-VM23:26 Den europeiske dominansen fortsetter i VM: Italia komfortabelt videre23:20 Tidsfri Sommarøy var PR-stunt fra Innovasjon Norge23:17 Løfter om nesten 1 milliard kroner til palestinerne23:16 Real Madrid bekrefter kvinnesatsing23:13 Fansen samles og markerer Michael Jackson tross overgrepsanklager23:09 Nederland til VM-kvartfinale etter straffedrama22:41 Migrantbarn flyttet fra forferdelige forhold på mottak i Texas22:23 Everton betalte 238 millioner for Barcelona-spiller21:53 «Episk bilde»: Kjempeedderkopp spiser pygmépungrotte i Australia21:44 Palestinerne trekker på skuldrene av Kushner og Trump21:38 Bollestad møter svinenæringen etter Brennpunkt-dokumentar20:42 Høyre nesten halvert i Bergen siden mars20:06 Nederlandske Groningen hjemsøkt av utallige jordskjelv - gassfelt får skylden20:01 To skutt utenfor København20:00 Far dømt for trusler, vold og tvangsmating av barn19:37 Sjakkpresidenten: – Dette er krevende19:21 Stoltenberg: – Norge bør gjøre mer19:12 Huawa (24) er en av hjelpearbeiderne som ble drept i 201819:07 Overtar Melanias talsperson18:49 Gjensidige anker flomskadekrav til Høyesterett18:48 Khashoggis forlovede ber FN følge opp gransking18:28 Person funnet død i Bergen – politiet etterforsker saken18:06 Nkom: – Bredbåndsleverandører informerer for dårlig om netthastighet17:48 Trump om Iran: – Makt og styrke er det eneste de forstår17:31 Høydebasseng på Askøy tømt og inspisert17:14 IS-topp skal være tatt i Jemen17:13 54-åring døde etter flystyrt i Mandal16:34 USA om krisen i Golfen: – Vi samarbeider med Norge16:23 Forsvinningsgåten: Politiet varsler ny informasjon om Anne-Elisabeth16:12 Amerikansk gigant kjøper norske Nabobil16:05 Johnson fortsatt taus om husbråk16:02 Norges analytikere om VM-kvartfinalen: – Dette blir jevnt!15:53 Trond Mohn tapte milliarder på valuta15:02 Gulbrandsen skrev under for tyrkisk toppklubb14:47 58-åring dømt for 15 år gammel voldtekt14:40 Tollere fant 164 kilo hasj – årets største tollbeslag i Hedmark13:49 Lampard får tillatelse til forhandle om Chelsea-jobben13:48 FIFA innkaller til ekstraordinært møte om VAR13:31 Dommen som kan gi konsekvenser for resten av landet13:12 Carlsen betaler lisensen for medlemmer i ny sjakklubb13:11 74-åring tiltalt for voldtekt av barnebarn12:49 «Norgesglasset» på NRK P1 legges ned12:46 Dømt for å ikke ha fjernet rasisme fra Facebook-gruppe12:40 – Trump pønsker på å trekke USA fra forsvarsavtale fra andre verdenskrig12:15 Her endte ferden for den gjeldstyngede direktøren12:07 Fansen markerer Michael Jackson tross overgrepsanklager12:04 Trekker på skuldrene av USAs fredsplan11:37 Myanmar har kuttet internett for over 1 million mennesker11:23 MDG oppsummerer det politiske halvåret11:10 54-åring døde etter flystyrt i Mandal10:46 – Ser ut til at folk satser på en reprise av fjorårets supersommer10:32 En av tre eldre bor alene10:31 Oljefondet tar våpenprodusent inn i varmen igjen10:22 – Jeg er bare glad for at jeg er her09:55 Ett av fem barn blir slått, kløpet eller lugget i oppveksten09:55 Dommer får kritikk for å ha hjulpet venn i arvesak09:42 Pensjonister har billioner av kroner til gode09:32 Uenighet om diagnosen «shaken baby syndrome»09:22 Norge skreddersyr oppkjøringen til VM-kvartfinalen08:57 Kvinne og tre barn funnet døde ved USAs grense08:37 Partigruppene på Stortinget har millioner i reserve08:22 Aldri før har så få unge jenter fått barn08:20 Derfor tapte Sverige OL-avstemningen08:14 Iran: Nye amerikanske sanksjoner lukker døra for diplomati08:00 EU går til børskrig mot Sveits07:01 Holund hemmeligholdt VM-planen før femmilsgullet06:52 To menn pågrepet etter melding om skudd i leilighet i Lyngdal06:36 Norges VM-lag med psykologisk spisskompetanse06:24 Rekordtall: Mer enn 8.048 hjemløse kjæledyr i fjor06:24 Harry og Meghan pusset opp for 25 millioner05:50 Dette skjedde i natt05:50 Dette skjer i dag05:37 Romfarere landet på jorden etter et halvt år vekk fra jorden05:30 Stoltenberg advarer mot å trekke NATO inn i diskusjonene om Iran05:30 Folk flest rammes hardt av Irans økonomiske krise05:08 Jernbanedirektoratet har ikke oppdatert informasjon slik de skal05:00 Forskere: – Ville ikke fått ekstremsommeren i fjor uten global oppvarming04:30 Ludvigsens forsvarere ber om full frifinnelse04:25 Ap-representant mener Stortinget må løse saken til Birgittes Tengs' fetter04:18 Amerikanske superrike ber politikere øke formuesskatten04:15 Mann i 20-årene omkom i MC-ulykke ved Larvik03:02 Mer enn 15.000 har signert kampanje for overvåking av grisefjøs og slakterier03:00 Russland fikk stemmeretten tilbake i Europarådet02:25 Kraftig økning i dødsfall etter denguefeber i Brasil02:06 Kan ende med utredning i stedet for krav om EØS-slutt01:29 Frp-topper ville ha støttet USA i en krig mot Iran00:48 Sikkerhetsrådet maner til forsiktighet i Persiabukta23:38 Sudans militærjunta avviser veikart om maktdeling23:31 Sverige både scoret og reddet på straffe da de tok seg til kvartfinalen i fotball-VM23:10 Straffer og ny VAR-situasjon sendte USA videre i fotball-VM22:40 Georgias regjering innfrir krav om valgreform – demonstrasjonene fortsetter22:40 Irans FN-ambassadør avviser dialog med USA
Siste nytt
02:43NorgeOmstridte svinebønder leverer ennå kjøtt02:08VerdenEnighet om ny, rød, regjering i Danmark01:30VerdenBrasils høyesterett løslater ikke Lula01:22Norge17-åring voldtok søsterens 12 år gamle venninne00:31NorgeIkke noe kriminelt bak dødsfall i Bergen00:22NorgeHver sjette uttransportering i fjor avbrutt23:32NorgeKvinne slått og ranet i Sandnes - to pågrepet23:31SportSlik spilles kvartfinalene i fotball-VM23:26SportDen europeiske dominansen fortsetter i VM: Italia komfortabelt videre23:20NorgeTidsfri Sommarøy var PR-stunt fra Innovasjon Norge23:17VerdenLøfter om nesten 1 milliard kroner til palestinerne23:16SportReal Madrid bekrefter kvinnesatsing23:13VerdenFansen samles og markerer Michael Jackson tross overgrepsanklager23:09SportNederland til VM-kvartfinale etter straffedrama22:41PolitikkMigrantbarn flyttet fra forferdelige forhold på mottak i Texas22:23SportEverton betalte 238 millioner for Barcelona-spiller21:53Verden«Episk bilde»: Kjempeedderkopp spiser pygmépungrotte i Australia21:44PolitikkPalestinerne trekker på skuldrene av Kushner og Trump21:38NæringslivBollestad møter svinenæringen etter Brennpunkt-dokumentar20:42PolitikkHøyre nesten halvert i Bergen siden mars20:06VerdenNederlandske Groningen hjemsøkt av utallige jordskjelv - gassfelt får skylden20:01VerdenTo skutt utenfor København20:00NorgeFar dømt for trusler, vold og tvangsmating av barn19:37SportSjakkpresidenten: – Dette er krevende19:21PolitikkStoltenberg: – Norge bør gjøre mer19:12VerdenHuawa (24) er en av hjelpearbeiderne som ble drept i 201819:07VerdenOvertar Melanias talsperson18:49ForbrukerGjensidige anker flomskadekrav til Høyesterett18:48VerdenKhashoggis forlovede ber FN følge opp gransking18:28NorgePerson funnet død i Bergen – politiet etterforsker saken18:06TeknologiNkom: – Bredbåndsleverandører informerer for dårlig om netthastighet17:48PolitikkTrump om Iran: – Makt og styrke er det eneste de forstår17:31NorgeHøydebasseng på Askøy tømt og inspisert17:14VerdenIS-topp skal være tatt i Jemen17:13Norge54-åring døde etter flystyrt i Mandal16:34VerdenUSA om krisen i Golfen: – Vi samarbeider med Norge16:23NorgeForsvinningsgåten: Politiet varsler ny informasjon om Anne-Elisabeth16:12NæringslivAmerikansk gigant kjøper norske Nabobil16:05PolitikkJohnson fortsatt taus om husbråk16:02SportNorges analytikere om VM-kvartfinalen: – Dette blir jevnt!15:53Børs og finansTrond Mohn tapte milliarder på valuta15:02SportGulbrandsen skrev under for tyrkisk toppklubb14:47Norge58-åring dømt for 15 år gammel voldtekt14:40NorgeTollere fant 164 kilo hasj – årets største tollbeslag i Hedmark13:49SportLampard får tillatelse til forhandle om Chelsea-jobben13:48SportFIFA innkaller til ekstraordinært møte om VAR13:31PengerDommen som kan gi konsekvenser for resten av landet13:12SportCarlsen betaler lisensen for medlemmer i ny sjakklubb13:11Norge74-åring tiltalt for voldtekt av barnebarn12:49Kultur«Norgesglasset» på NRK P1 legges ned12:46VerdenDømt for å ikke ha fjernet rasisme fra Facebook-gruppe12:40Verden– Trump pønsker på å trekke USA fra forsvarsavtale fra andre verdenskrig12:15MotorHer endte ferden for den gjeldstyngede direktøren12:07KulturFansen markerer Michael Jackson tross overgrepsanklager12:04VerdenTrekker på skuldrene av USAs fredsplan11:37VerdenMyanmar har kuttet internett for over 1 million mennesker11:23PolitikkMDG oppsummerer det politiske halvåret11:10Norge54-åring døde etter flystyrt i Mandal10:46Reise– Ser ut til at folk satser på en reprise av fjorårets supersommer10:32Helse og livsstilEn av tre eldre bor alene10:31PengerOljefondet tar våpenprodusent inn i varmen igjen10:22Norge– Jeg er bare glad for at jeg er her09:55Helse og livsstilEtt av fem barn blir slått, kløpet eller lugget i oppveksten09:55NorgeDommer får kritikk for å ha hjulpet venn i arvesak09:42PengerPensjonister har billioner av kroner til gode09:32Helse og livsstilUenighet om diagnosen «shaken baby syndrome»09:22SportNorge skreddersyr oppkjøringen til VM-kvartfinalen08:57VerdenKvinne og tre barn funnet døde ved USAs grense08:37PolitikkPartigruppene på Stortinget har millioner i reserve08:22Helse og livsstilAldri før har så få unge jenter fått barn08:20SportDerfor tapte Sverige OL-avstemningen08:14VerdenIran: Nye amerikanske sanksjoner lukker døra for diplomati08:00PengerEU går til børskrig mot Sveits07:01SportHolund hemmeligholdt VM-planen før femmilsgullet06:52NorgeTo menn pågrepet etter melding om skudd i leilighet i Lyngdal06:36SportNorges VM-lag med psykologisk spisskompetanse06:24NorgeRekordtall: Mer enn 8.048 hjemløse kjæledyr i fjor06:24KulturHarry og Meghan pusset opp for 25 millioner05:50NorgeDette skjedde i natt05:50NorgeDette skjer i dag05:37VerdenRomfarere landet på jorden etter et halvt år vekk fra jorden05:30VerdenStoltenberg advarer mot å trekke NATO inn i diskusjonene om Iran05:30PengerFolk flest rammes hardt av Irans økonomiske krise05:08PengerJernbanedirektoratet har ikke oppdatert informasjon slik de skal05:00VerdenForskere: – Ville ikke fått ekstremsommeren i fjor uten global oppvarming04:30NorgeLudvigsens forsvarere ber om full frifinnelse04:25PolitikkAp-representant mener Stortinget må løse saken til Birgittes Tengs' fetter04:18VerdenAmerikanske superrike ber politikere øke formuesskatten04:15NorgeMann i 20-årene omkom i MC-ulykke ved Larvik03:02NorgeMer enn 15.000 har signert kampanje for overvåking av grisefjøs og slakterier03:00PolitikkRussland fikk stemmeretten tilbake i Europarådet02:25ReiseKraftig økning i dødsfall etter denguefeber i Brasil02:06PolitikkKan ende med utredning i stedet for krav om EØS-slutt01:29PolitikkFrp-topper ville ha støttet USA i en krig mot Iran00:48VerdenSikkerhetsrådet maner til forsiktighet i Persiabukta23:38VerdenSudans militærjunta avviser veikart om maktdeling23:31SportSverige både scoret og reddet på straffe da de tok seg til kvartfinalen i fotball-VM23:10SportStraffer og ny VAR-situasjon sendte USA videre i fotball-VM22:40VerdenGeorgias regjering innfrir krav om valgreform – demonstrasjonene fortsetter22:40VerdenIrans FN-ambassadør avviser dialog med USA
Populært