Clemet reagerer på Svarstad Hauglands KrF-utspill

Fylkesmannen i Oslo og Akershus Valgerd Svarstad Haugland deltok i Dagsnytt Atten om KrFs veivalg fredag. Hun minnet flere ganger under debatten om at hun var fylkesmann og derfor ikke tok standpunkt i saken. Men hun sier hun heier på Knut Arild Hareide. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Fylkesmannen i Oslo og Akershus Valgerd Svarstad Haugland deltok i Dagsnytt Atten om KrFs veivalg fredag. Hun minnet flere ganger under debatten om at hun var fylkesmann og derfor ikke tok standpunkt i saken. Men hun sier hun heier på Knut Arild Hareide. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Daglig leder i tankesmia Civita, Kristin Clemet, syns det er utrolig at fylkesmann og eks-KrF-leder Valgerd Svarstad Haugland engasjerer seg i politisk debatt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– En fylkesmann er i #dax18 og deltar i en heftig politisk debatt. Ganske utrolig, skriver Clemet på Twitter etter at Svarstad Haugland deltok i en opphetet debatt om KrFs forestående veivalg i Dagsnytt Atten på NRK fredag.

– Fylkesmenn skal ikke delta i partipolitiske debatter, de er regjeringens representanter i sine fylker og skal ikke delta i partipolitikk, utdyper Clemet til Nettavisen.

– Jeg har også sagt fra til Svarstad Haugland, jeg har skrevet det på Facebook-siden hennes, sier Clemet.

Fylkesmannen i Oslo og Akershus var med i NRK-programmet etter å ha kastet seg på i KrF-debatten med et langt Facebook-innlegg. Aksjonsgruppen Heia Hareide delte innlegget. Til Nettavisen sier Svarstad Haugland at hun som fylkesmann ikke mener noe.

– Men jeg heier på Knut Arild, sier hun.

Det er to uker til KrFs ekstraordinære landsmøte 2. november, der veivalget skal tas for partiet. Debatten har rast i mediene og partiet etter at KrF-leder Knut Arild Hareide sa at han ønsker et regjeringssamarbeid med Arbeiderpartiet og Senterpartiet, mens nestlederne Kjell Ingolf Ropstad og Olaug Bollestad har sagt at de ikke er enige.