Dette skjer i dag

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er blant de ventede hendelsene fredag 19. oktober.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Forslag til ny sentralbanklov framlegges

Finansminister Siv Jensen (Frp) presenterer hovedtrekkene fra stortingsmeldingen om ny sentralbanklov.

I meldingen legger regjeringen fram sin vurdering av hvordan Norges Bank og forvaltningen av Statens pensjonsfond utland (SPU) bør organiseres. I tillegg blir det redegjort for regjeringens syn på formålet for sentralbankvirksomheten, forholdet til statsmyndighetene og enkelte endringer i lov om Statens pensjonsfond.

Statsministeren deltar på toppmøtet i ASEM

Statsminister Erna Solberg er til stede på toppmøtet mellom asiatiske og europeiske land (ASEM) i Brussel. Toppmøtet varer fra torsdag kveld til fredag.

Toppmøtet samler ledere fra 21 asiatiske og 30 europeiske land som til sammen utgjør 65 prosent av verdens økonomi. Det er ventet at både handelspolitikk og samarbeid i internasjonale organisasjoner vil bli viktige diskusjonstemaer.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Plan for regionreformen legges fram

Kommunalminister Monica Mæland (H) legger fram forslag til hvilke oppgaver som skal overføres de nye regionene etter regionreformen, som ble vedtatt av Stortinget 8. juni 2018.

Allerede i september var regjeringspartiene og KrF enige om at fylkeskommunene skal få nye oppgaver blant annet innen områder som kompetanse og integrering, folkehelse, klima og miljø, næringsutvikling og landbruk, forskning, samferdsel, planlegging og kultur.

Kongeparet avslutter Kina-reise

Statsbesøket i Kina avsluttes etter ni innholdsrike dager i selskap med en stor delegasjon fra norsk næringsliv, samt regjeringsmedlemmer.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Reisen startet med et privat opphold på «Syden-øya» Hainan. Deretter har kongeparet har vært i Dunhuang, hvor dronningen fikk oppfylt en 34 år gammel drøm om å få se de berømte maleriene i Mogao-grottene. I Beijing møtte de blant annet Kinas president Xi Jinping og folkekongressformannen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I løpet av turen er det også blitt undertegnet 35 kontrakter mellom norske og kinesiske bedrifter og organisasjoner.

DumDum Boys slipper nytt album

Et av Norges største rockeband gjennom tidene, DumDum Boys, slipper sin første utgivelse på seks år. Det ellevte studioalbumet deres heter «Armer og bein».

I en pressemelding torsdag kveld ble det opplyst at bandet har brukt de tre siste årene på å få ferdig ti låter til det nye albumet. Alt feires med gratiskonsert i Prindsens Hage i Storgata i Oslo fredag kveld, ifølge Adressa.