Ap og Sp vil stanse toganbud

Togsett på Kristiansand stasjon. Sørlandsbanen er blant strekningene som britiske Go-Ahead skal drive persontrafikk på. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Togsett på Kristiansand stasjon. Sørlandsbanen er blant strekningene som britiske Go-Ahead skal drive persontrafikk på. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Både Senterpartiet og Arbeiderpartiet ønsker å stanse den videre konkurranseutsettingen av togtrafikk her i landet., altså Pakke nord og Pakke vest.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hvis det blir regjeringsskifte, er de mulige regjeringspartnerne på samme spor, skriver Klassekampen.

– Spør du meg, bør vi stanse det vi kan stanse, både utsetting av jernbanetrafikken og konkurranseutsetting av Bane Nors vedlikehold. Jeg vil stoppe det som kan stoppes, men tida er i ferd med å renne ut, sier Sverre Myrli, Aps samferdselspolitiske talsmann.

Denne uka ble det klart at britiske Go-Ahead gikk til topps i anbudskonkurransen om trafikk på Sørlandsbanen, Arendalsbanen og Jærbanen, kjent som Pakke sør. Pakke nord får en avgjørelse neste sommer, mens Pakke vest står for tur i desember samme år.

– Vi vil gjøre det vi kan for å unngå at vi får disse prosessene. Det er klart at dersom man kommer i en situasjon hvor man kan gjøre noe med det, vil vi gjøre det, sier Bengt Fasteraune, samferdselspolitiker i Senterpartiet.