Seksbarnsfar tiltalt for voldtekt og vold mot kone og barn i 19 år

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Han er et monster, sa kona i Bergen tingrett om mannen. Han er tiltalt for grov vold mot henne og de seks barna, samt voldtekter mot henne og en av døtrene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Dette er en ekstremt alvorlig sak. Hun kom til Norge i 1997, og har levd under streng kontroll av tiltalte, isolert fra omverdenen og med vold og voldtekter i 19 år, sier konas bistandsadvokat Hilde Cecilie Matre Meyer til Bergens Tidende.

Trusler og vold

Det er satt av 13 dager i retten til saken mot mannen i 50-årene, som startet onsdag denne uka. Han er tiltalt for grov vold og trusler mot kona og de seks barna, i tillegg til voldtekter av kona fra oktober 1997 til sommeren 2016. Han er tiltalt for å ha voldtatt en av døtrene også, fra datteren var ti år. Han erkjenner ikke straffskyld.

– Jeg ønsker ikke å kommentere bevisførselen mens saken pågår, sier mannens forsvarer Johan Eide.

Torsdag vitnet kona, som i dag bor på hemmelig adresse, i retten. I tillegg til de seksuelle overgrepene og volden, forklarte hun at mannen slo henne mens hun var gravid, og at han slo når hun forsøkte å beskytte barna.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Han sa flere ganger til meg og jentene at han skulle ta oss med til hjemlandet for å drepe oss, og putte oss i en søppelkonteiner hvor ingen ville finne oss, sa hun.

Aktuelt: Over 8.000 barn under 15 år er seksual- og voldsofre

Monster

Saken ble anmeldt i slutten av 2016, og mannen ble pågrepet 19. februar 2017. Kvinnen hadde ikke hørt noe om overgrep mot datteren før i et politiavhør.

– Han er et monster. Hvordan kan en far gjøre sånt mot sin egen datter, sa kvinnen i retten.

Ifølge avisen fulgte mannen hoderystende med på forklaringen og lo da kvinnen sa at han aldri hadde vært kjærlig mot barna og at de var redd ham.