Konsulentselskap hjelper kommuner med å registrere psykisk utviklingshemmede

Statsrådene Monica Mæland (H), Bent Høie (H) og Tor Mikkel Wara (Frp) opplyste mandag at de vil ha en full gjennomgang av Tolga-saken som VG har avdekket.
Statsrådene Monica Mæland (H), Bent Høie (H) og Tor Mikkel Wara (Frp) opplyste mandag at de vil ha en full gjennomgang av Tolga-saken som VG har avdekket. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

I et tilbud om å bistå Oslo kommune med å registrere flere som psykisk utviklingshemmede skrev konsulentselskapet Sødermann at det er «fantastiske muligheter».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eposthenvendelsen ble sendt til Oslo kommune i 2014. Her skriver konsulentselskapet at «I forbindelse med en stor undersøkelse av psykisk utviklingshemmede og kommunal økonomi så ser man at Oslo kommune har noen fantastiske muligheter», skriver VG.

Sødermann AS ble etablert i 2013 og oppgir til avisen at de har jobbet med 45 norske kommuner. Flere av dem har fått tilbud om bistand til registrering av flere innbyggere som psykisk utviklingshemmede. Hvor mange av kommunene som takket ja, er ikke kjent.

Selskapet anslo for fire år siden at Oslo kommune kunne få 498 millioner kroner i ekstra overføringer fra staten ved å registrere flere innbyggere som psykisk utviklingshemmet, og ba om en andel på 2 promille av de eventuelt økte statlige overføringene.

– Byrådsavdeling for finans valgte å ikke inngå noen avtale med Sødermann AS fordi tilbudet ble oppfattet som useriøst. Ved konsulentanskaffelser må uansett reglement for offentlige anskaffelser følges, sier kommunaldirektør Arild Sundberg til VG.

Grunnlegger Petter Sødermann i Sødermann AS sier de kun er opptatt av å gi psykisk utviklingshemmede det tilbudet de har krav på, og at de bistår med å registrere mennesker som allerede har diagnosen, men som kommunene ikke kjenner til.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært