Oslo-mann dømt til samfunnsstraff til tross for befatning med store mengder kokain

Høyesterett. Illustrasjonsfoto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
Høyesterett. Illustrasjonsfoto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

En 30 år gammel mann fra Oslo er dømt til 204 timers samfunnsstraff selv om han var tatt med langt mer enn det som regnes som en betydelig mengde kokain.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo-mannen er dømt for befatning med 62 gram kokain, narkotikasalg og besittelse av anabole steroider, og han skulle normalt hatt sju måneders ubetinget fengsel etter fratrekk for tilståelse og langvarig straffeprosess. Men Høyesterett kommer i sin dom tirsdag til at han har skikket seg så bra – han har fått seg jobb, får gode skussmål av arbeidsgiveren og har fått seg samboer – at det er rom for å dømme ham til samfunnsstraff.

Det til tross for at han langt overskrider det domstolen tidligere har satt som et grenseområde mellom simpel og grov narkotikaforbrytelse i norske domstoler: 50 gram kokain. 30-åringen er domfelt flere ganger tidligere og begikk dessuten disse nye forholdene mens han fortsatt hadde prøvetid etter en tidligere narkotikadom. Han er også en gang tidligere dømt til samfunnsstraff.

– Det som taler for samfunnsstraff, er at det har skjedd en markert endring i NNs (domfelte, red.anm.) livssituasjon. Utviklingen har funnet sted i tida fra de straffbare handlingene og fram til i dag, heter det i høyesterettsdommen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært