Oransje tjuvstart på TV-aksjonen

Statuen av Wenche Foss utenfor Nationaltheatret ble kledd opp med oransje skjerf tirsdag morgen som en del av Kirkens Bymisjons solidaritetsaksjon og strikkedugnad, og som opptakt til årets TV-aksjon. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Statuen av Wenche Foss utenfor Nationaltheatret ble kledd opp med oransje skjerf tirsdag morgen som en del av Kirkens Bymisjons solidaritetsaksjon og strikkedugnad, og som opptakt til årets TV-aksjon. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Det skjer på omtrent denne tiden hvert år. På alle tenkelige og utenkelige steder dukker det opp oransje skjerf. I år også som en påminnelse om årets TV-aksjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kirkens Bymisjon startet solidaritetsaksjonen i 2011 ved å invitere til en dugnad for å strikke oransje skjerf. Ideen er å spre varme i mørketiden og symbolisere ønsket om et varmt og inkluderende samfunn. De oransje skjerfene kan hvem som helst ta med seg hvis behovet for et varmt plagg er til stede. Hjemløs eller ikke.

I 2011 ble det strikket 100 skjerf på dugnad. Skjerfene ble hengt opp i Oslo sentrum. I fjor ble det strikket rundt 15.000 skjerf på dugnad over hele landet, og i år fungerer skjerfene også som en påminnelse om årets store TV-aksjon som foregår søndag denne uken. Det er Kirkens Bymisjon som er tildelt årets aksjon.

I Oslo troppet rundt 100 frivillige opp tidlig tirsdag og begynte å henge opp de lett synlige skjerfene. På lyktestolper, statuer, stortingsløver og andre steder der det er mulig å henge et skjerf. Også i mange av landets andre byer ble skjerf hengt opp i byrommet.

Over 100.000 frivillige bøssebærere skal i aksjon søndag.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært