Tørresdal og Syversen bedt om å lede KrF-landsmøtet

Tidligere stortingsrepresentant for KrF Bjørg Tørresdal skal sammen med tidligere stortingspolitiker Hans Olav Syversen lede KrFs ekstraordinære landsmøte 2. november. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Tidligere stortingsrepresentant for KrF Bjørg Tørresdal skal sammen med tidligere stortingspolitiker Hans Olav Syversen lede KrFs ekstraordinære landsmøte 2. november. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

KrFs to tidligere stortingspolitikerne Bjørg Tørresdal og Hans Olav Syversen er blitt bedt om å dirigere det ekstraordinære landsmøtet i partiet 2. november.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg synes det er en ære å bli spurt. Jeg skal gjøre så godt jeg kan på en viktig og spennende dag for partiet, sier Tørresdal til Trønder-Avisa.

På landsmøtet skal KrF ta stilling til hvem partiet skal samarbeide med i tiden fremover.

Tørresdal hadde tidligere KrF-leder Valgerd Svarstad Haugland som forlover da hun i 2005 giftet seg med tidligere SV-politiker Inge Ryan. Hun vil imidlertid ikke direkte kommentere om hun hører til på rødgrønn side i KrF.

– Jeg har en mening om dette, og det har alle KrF-ere jeg kjenner. Men jeg er bedt om å være dirigent, og da skal jeg ikke ha noe innlegg om veivalget på landsmøtet, sier hun.

Hans Olav Syversen var leder av Stortingets finanskomité i forrige periode. Han har advart KrF mot å følge Hareides råd om å vrake Erna Solberg (H) og dagens regjering og søke regjeringssamarbeid med Arbeiderpartiet og Senterpartiet.

– De fleste jeg treffer, skjønner ikke hvorfor Solberg fortjener å kastes nå, sa han nylig til Dagens Næringsliv.

Syversen, som er fra Oslo, skriver i en SMS til NTB at han er åpen for oppdraget, men at han tar et forbehold knyttet til Oslos valg av delegater til landsmøtet. KrFs lokallag i hovedstaden velger sine delegater først 29. oktober.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært